Menu
En rekke boliger ble totalskadd i brannen. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB

En person mistenkt etter at ti leiligheter ble totalskadd i brann på Nøtterøy

En person er mistenkt etter brannen på Nøtterøy i Færder kommune der ti leiligheter ble totalskadd og 16 personer mistet hjemmet.

Av NTB | 05.05.2022 10:30:52

Ulykker og naturkatastrofer: – Personen skal avhøres så snart som mulig, sier Knut Erik Ågrav, leder av etterforskningsseksjonen i politiet i Tønsberg, til NRK.

Kanalen skriver at flere vitner skal avhøres i løpet av torsdag. Ågrav vil ikke si noe mer om den mistenkte personens kjønn eller tilknytning til stedet for å unngå at vitnene blir påvirket.

Ingen personer ble skadd i brannen, som brøt ut natt til torsdag på Smidsrødveien i Færder kommune.

Brannen satte mannskaper fra tre brannstasjoner i innsats med bistand fra Stokke og Sandefjord.

– Det har vært jobbet iherdig for å hindre spredning til to nabobygg samt båtsenteret. Strålevarmen truet en tomannsbolig, der vinduene sprakk. God innsats fra mannskapene hindret ytterligere skadd, fortsatte Jakobsen.

– Våre folk har nettopp kommet til stedet, så vi har ikke så mange detaljer ennå. Men det skal være overtenning i en eller to leiligheter, sa operasjonsleder Per Arne Amundsen i Sørøst politidistrikt til NTB i 3-tiden.

Noen få minutter senere opplyser politiet på Twitter at alle i leilighetskomplekset er gjort rede for, og at det ikke er meldt om personskader.

Hele leilighetskomplekset brant ned, og det ble jobbet med å skaffe husly til de 16 personene. Ifølge ordfører Jon Sanness Andersen er de berørte innlosjert på hotell.

– Det triste faktum nå på morgenen er at alle leilighetene er totalskadd, sa vakthavende brannsjef Tor-Atle Jakobsen på Twitter i 7-tiden torsdag morgen.

Politiet fikk melding om brannen like før klokken 3 natt til torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: