Menu
Politiet sier situasjonen i Christchurch er av ekstrem risiko. Beboere blir bedt om å holde seg unna gatene. Foto: Mark Baker / AP / NTB scanpix

Én pågrepet etter skyting på New Zealand – flere drept i moské

En person er pågrepet etter at det skal ha vært skyting ved to moskeer i Christchurch på New Zealand. Hundrevis skal ha vært i den ene og mange meldes drept.

Av NTB | 15.03.2019 04:17:50

Kriminalitet og rettsvesen: – Flere er drept. En person er pågrepet. Vi vet ikke om det er flere mistenkte. Vi ber alle som har tenkt seg til moskeer på New Zealand i dag, om å holde seg hjemme. Vi vil forsikre folk om at vi har mobilisert alle våre ressurser, sier politioverbetjent Mike Bush i en uttalelse.

Skytingen skjedde fredag formiddag i Deans Avenue nær Hagley Park. Ifølge leder Mustafa Farouk i en muslimsk paraplyorganisasjon i New Zealand, kan så mange som 500 vært i moskeen da skytingen fant sted. Øyenvitner forteller at mange er drept.

– Jeg så døde mennesker overalt, sier vitnet Len Peneha.

Den ukentlige fredagsbønnen markeres av muslimer verden over med en kort bønn i nærliggende moskeer. En annen moske i nærheten har blitt evakuert.

Politiet har sperret av Cathedral Square, der tusenvis av elever og studenter skulle holde en klimamarkering.

– Du er ikke trygg her. Det er en bombe i den bilen, sa en politibetjent til The Guardians journalist på stedet.

Bilen krasjet i Strickland Street, rundt tre kilometer unna der skytingen skal ha funnet sted. Bilen er en beige Subaru.

Et vitne forteller Radio New Zealand at en mann ikledd militærjakke, hjelm og briller, entret moskeen og avfyrte skuddene. Ifølge et annet vitne skal det være to gjerningspersoner, men det er ikke bekreftet av politiet.

Kort tid senere meldte newzealandske medier om skyting ved enda en moske, denne gangen i Linwood Masjid Mosque i Christchurch. Også der er det meldt om både drepte og sårede.

Samtidig bekrefter to politibetjenter at det er en bombe i en bil som har krasjet i Strickland Street i Christchurch.

En mann entret moskeen med et skytevåpen, sier moskeens tidligere leder Mohammed Jama til nettavisen Stuff. Han sier han så fire skadde personer og to som lå livløs på bakken.

(©NTB)

Flere nyheter: