reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Bussen etter kollisjonen med en personbil ved Hafslo. Foto: Christian Blom / NTB

En mann omkom i kollisjon mellom personbil og buss i Luster

En 29 år gammel mann mistet livet i en kollisjon mellom en buss og en personbil på fylkesvei 55 i Luster i Sogn. Totalt tolv personer var involvert.

Av NTB | 20.10.2020 17:53:15

Ulykker og naturkatastrofer: Den omkomne var føreren av bilen, opplyser politioverbetjent Eivind Hellesund ved Vest politidistrikt i en pressemelding.

Pårørende er varslet.

Ulykken blir etterforsket av Sogndal lensmannskontor.

– Det er så langt ingen mistanke om promille/rus, skriver Hellesund.

Nødetatene fikk melding om ulykken klokka 9.44 tirsdag. Vest politidistrikt meldte på Twitter om et kaotisk skadested kort tid etter ulykken.

Kommunikasjonsdirektør Marianne Frønsdal i Tide bekrefter overfor Bergens Tidende at det er en av deres busser som var involvert i ulykken. Hun opplyser at selskapet har satt krisestab og jobber med å få oversikt over hendelsen.

– Bussen var i rute fra Fortun på vei mot Sogndal, og det var passasjerer om bord. Vårt fokus nå er å håndtere hendelsen og følge opp alle de involverte parter. Sjåføren fremstår som fysisk uskadd og får nødvendig kriseoppfølging, sier kommunikasjonsdirektøren til avisen.

Veiforholdene var dårlige, med mye snø og slaps. Begge kjøretøyene hadde vinterdekk.

Totalt tolv personer var involvert i ulykken, inkludert bilføreren som omkom. Etter ulykken ble det meldt om to alvorlig skadde, og at flere av busspassasjerene hadde fått mindre skader.

(©NTB)

Flere nyheter: