Menu
Politiet meldte om skytingen i Prinsdal, ved Bislett Kebab, på Twitter klokka 0.11 natt til lørdag. Rundt 20 minutter etterpå kom opplysningen om at ytterligere én person var skadd, vedkommende har knivskader på kroppen. Politiet har hundepatrulje og store styrker ute og leter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Én mann kritisk skadd etter skyting i Prinsdal i Oslo

En mann i slutten av 20-årene er kritisk skadd etter å ha blitt skutt ved Bislett kebab i Oslo før midnatt fredag. En annen mann er funnet med knivskader.

Av NTB | 11.01.2020 01:24:46

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet leter etter minst én gjerningsperson, som de mistenker står bak begge ugjerningene.

Fornærmede med knivskadene er sendt til Ullevål sykehus mens, mannen som er kritisk skuddskadd fremdeles får tilsyn av helsepersonell på åstedet, over én time etter at politiet fikk melding om skytingen, 23.51.

– Vi jobber med å få klarhet i hva som har skjedd. Det er en relasjon mellom de to fornærmede, som begge er kjent for politiet fra før. Vi avhører flere personer nå, inkludert fornærmede nummer to som er på sykehus, så langt er det ikke så lett å få noe ut av ham, vi håper å få mer informasjon etter hvert, sier operasjonsleder Line Skott ved Oslo-politiet til NTB.

Politiet meldte om skytingen i Prinsdal, ved Bislett Kebab, på Twitter klokka 0.11 natt til lørdag. Rundt 20 minutter etterpå kom opplysningen om at ytterligere én person var skadd, vedkommende har knivskader på kroppen. Politiet har hundepatrulje og store styrker ute og leter.

Vitner opplyser å ha sett en person av arabisk utseende løpe fra stedet etter skytingen, i svarte klær og med ansiktet delvis tildekket.

– Vi får inn tips jevnt og trutt, men det er foreløpig ikke mye å jobbe etter, sier Skott.

Tidligere fredag kveld, klokken 20.20, fikk politiet melding om at to skudd var avfyrt i Gjøvikgata på Bjølsen. En mann var da truffet av skudd i armen i det som trolig er en konflikt mellom to gjenger. Mannen ble funnet i Bentsebrugata på Torshov i Oslo.

Det er usikkert om det kan være en sammenheng med skyteepisoden i Oslo tidligere på kvelden.

– Det er helt klart en tanke som streifer oss, men per nå er det ingenting som bekrefter at det er en sammenheng, sier Skott.

(©NTB)

Flere nyheter: