reklame for Sheiken Bowling
Menu
Tre personer er knivstukket ved en butikk i Nore i Numedal. Foto: Lise Åserud / NTB

Én kritisk skadd i knivdrama i Nore – familierelasjon mellom knivstukket og siktet

Tre personer er skadd, én av dem kritisk, etter en knivstikking i Nore i Numedalen. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet og siktet for grov kroppsskade.

Av NTB | 20.05.2022 12:00:55

Kriminalitet og rettsvesen: Knivstikkingen skjedde ved en Joker-butikk i Nore i Nore og Uvdal kommune. I en pressemelding skriver Sørøst politidistrikt at antatt gjerningsmann er gift med et av ofrene, og familien er av utenlandsk opprinnelse. Til Dagbladet forteller politiet at siktede var ilagt besøksforbud mot kona.

To personer er fløyet til Ullevål sykehus, en med kritiske skader. Den tredje personen skal være lettere skadd. En av de skadde er gjerningsmannen selv.

Innsatsleder Tor Richard Jansen opplyser at gjerningsmannen er på vei til arresten.

AMK-sentralen fikk melding om hendelsen klokka 8.48 fredag morgen. Politiet bekreftet i 9.45-tiden at de hadde kontroll på den antatte gjerningsmannen.

VG skriver at det var brannvesenet som var først på stedet og pågrep gjerningsmannen.

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy opplyser til NTB at to av deres busser sto i nærheten av Joker-butikken der hendelsen skjedde.

– To av våre busser sto nær denne Joker-butikken, vi har samtidig ikke mer innblanding i saken enn at våre sjåfører har snakket med politiet og deretter reist videre på rutene sine, sier han.

Ifølge Dagbladet har et kriseteam vært i kontakt med butikken. Også på Numedal videregående skole, som ligger like ved stedet, er det kriseteam på plass.

– Det er selvfølgelig en dypt tragisk hendelse når noe sånt skjer. Kommunen vil bruke sitt apparat både på informasjon etter hvert og innkalle til nødvendig kriseteam, i samråd med politiet.

Kriseledelsen i kommunen ble samlet til møte klokka 10, sier han til NTB.

– Slike voldshandlinger er alvorlige og fortvilende, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), som er orientert om saken.

Ifølge vitner Laagendalsposten har snakket med var det flere sykebiler og luftambulanser på stedet. To politihelikoptre skulle ifølge avisen også være på vei.

Til TV 2 bekrefter Oslo-politiet at beredskapstroppen er i Nore og Uvdal kommune i forbindelse med fredagens hendelse.

Bygda Nore ligger om lag 80 kilometer nordvest for Kongsberg. Laagendalsposten skriver at privatpersoner skal ha holdt gjerningsmannen fast fram til brannvesenet og senere politiet kom til stedet.

Ordfører Jan Gaute Bjerke i Nore og Uvdal sier til VG:

Flere nyheter: