Menu
Delstater i USA etterforsker Instagrams moderselskap Meta for å åpne tjenesten for barn, selv om de visste at det kunne være skadelig. Arkivfoto: Eric Risberg / AP Photo / NTB

En gruppe delstater i USA etterforsker Instagrams moderselskap Meta

Delstater i USA etterforsker Instagrams moderselskap Meta for å gi Instagram-tilgang til barn, selv om de visste at det kunne være skadelig.

Av NTB | 18.11.2021 22:53:46

Økonomi og næringsliv: – Meta har mislyktes i å beskytte unge mennesker på plattformene sine og har heller valgt å ignorere kjente manipulasjonsmetoder, som er en reell trussel mot fysisk og psykisk helse. De har utnyttet barn i vinnings hensikt, sier Massachusetts’ regjeringsadvokat Maura Healey i en uttalelse.

Bakgrunnen for etterforskningen er rapporter om Metas egne forskningsresultater. De skal vise at bruk av Instagram er assosiert med økt risiko for fysisk og psykisk helseskade blant unge, inkludert depresjon, spiseforstyrrelser og selvmord, ifølge Healys kollega fra California, Rob Bonta.

Den fullstendige lista med stater som deltar i etterforskningen er ikke offentliggjort, men den inkluderer i hvert fall New York, Colorado, California, Florida, Kentucky, Nebraska, New Jersey, Tennessee og Vermont.

(©NTB)

Flere nyheter: