Menu
En såret mann blir tatt hånd om etter et palestinsk rakettangrep mot Holon rett sør for Tel Aviv tirsdag kveld. Foto: AP / NTB

Én drept, flere såret i rakettangrep mot Tel Aviv

Én kvinne er drept og flere er såret i palestinske rakettangrep mot Israels største by Tel Aviv.

Av NTB | 11.05.2021 21:39:37

Krig og konflikter: I Rishon LeZion rett sør for Tel Aviv ble en kvinne i 50-årsalderen drept da en rakett fra Gazastripen slo ned, ifølge avisen Haaretz.

I Holon ble tre personer lettere såret, blant dem et fem år gammelt barn, da en buss ble truffet av en rakett. Bilder i sosiale medier viser en buss og flere biler som står i brann på stedet.

I Givatayim øst for Tel Aviv ble fire personer såret i et rakettangrep.

På Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv er all trafikk stanset, og passasjerer ble en tid bedt om å legge seg på gulvet.

En talsmann for Hamas’ væpnede gren, Ezzedine al-Qassam-brigadene, truet i en kunngjøring med at de ville angripe «skyskrapere i Tel Aviv» dersom de israelske flyangrepene mot Gazastripen fortsatte.

Islamsk hellig krig (Jihad) truet også med å angripe Tel Aviv etter det israelske angrepet.

En time senere ble det ifølge palestinske journalister avfyrt to raketter fra israelske droner mot bygningen, som også huser leiligheter, men det er ikke meldt om drepte eller sårede.

Al-Jawhara-bygningen ble også angrepet av israelske kamphelikoptre i 2014, til protester fra den internasjonale journalistorganisasjonen Committee to Protect Journalists (CPJ).

Angrepet kommer etter at israelske kampfly tirsdag angrep en 13 etasjer høy boligblokk i Gaza by, som deretter raste sammen.

Israel advarte tirsdag kveld om et forestående angrep mot Al-Jawhara-bygningen i Gaza by, der flere palestinske medier har kontorer.

(©NTB)

Flere nyheter: