Menu
Redningsarbeidere hjelper en skadd person etter at en bil kjørte inn i en folkemengde i Berlin. Foto: Michael Sohn / AP / NTB

Én døde og flere ble livstruende skadd da bil kjørte inn i folkemengde i Berlin

Én kvinne omkom og en rekke mennesker ble skadd da en bil kjørte inn i en folkemengde i Berlin onsdag. Føreren er pågrepet.

Av NTB | 08.06.2022 13:15:52

Ulykker og naturkatastrofer: Hendelsen fant sted i sentrum av Vest-Berlin, i nærheten av Kaiser-Wilhelm-kirken og handlegata Kurfürstendamm.

Føreren ble først holdt fast av folk som tilfeldigvis var på stedet, ifølge politiet. Han ble deretter pågrepet og umiddelbart avhørt.

– Vi vet ikke på dette tidspunktet om dette var en villet handling eller en trafikkulykke, sier politiets talsperson Thilo Cablitz.

Politiet opplyser at den antatte føreren er en 29 år gammel mann med bakgrunn fra Armenia.

Bilen, en Renault Clio, skal først ha krasjet inn i en menneskemengde, før den kjørte ut på gata igjen og inn i en butikk rundt 150 meter unna i Marburgerstrasse

Bilder fra stedet viser at bilen har krasjet inn i et butikkvindu. En talsperson for brannvesenet sier at føreren har lettere skader og at også han trengte hjelp.

– Alt skjedde så fort, sier Vittchen til nyhetsbyrået AFP.

Hendelsen fant sted i nærheten av åstedet for terrorangrepet i Berlin i desember 2016, da en lastebil ble kjørt inn i et julemarked og elleve mennesker ble drept.

I 2020 var det angrep der biler ble brukt som våpen i byene Trier og Volkmarsen. De siste årene har det også vært flere hendelser i Tyskland der personer med psykiske forstyrrelser har kjørt biler inn i folkemengder.

Bild og Berliner Morgenpost skriver at seks personer er kritisk skadd og tre alvorlig skadd. I tillegg er flere påført mindre alvorlige skader. Bild skriver at kvinnen som døde var en skolelærer som var i Berlin med en gruppe elever.

Et øyenvitne, Frank Vittchen, forteller at han hørte et høyt smell og så en person som fløy gjennom lufta. Bilen skal ha kjørt i høy fart opp på et fortau uten å bremse.

(©NTB)

Flere nyheter: