Menu
En person døde og en politibetjent ble såret i en skyteepisode ved Austin-East Magnet High School i Knoxville mandag. Motivet er ikke kjent. Foto: AP / NTB

En død etter skyteepisode på skole i Tennessee

En mann er død og en politibetjent er såret i en skyteepisode på en skole i Knoxville i Tennessee. Gjerningsmannens identitet og motiv er ikke kjent.

Av NTB | 13.04.2021 01:34:07

Kriminalitet og rettsvesen: Det ble åpnet ild mot politiet da de rykket ut til meldinger om en pågående skyteepisode ved Austin-East Magnet High School i Knoxville mandag. En mann døde i skytingen, og en politibetjent ble såret. En mann er pågrepet, opplyser politiet.

Knoxville-ordfører Indya Kincannon sier til WATE-TV at hun har snakket med den sårede politimannen, som er bevisst og ved godt mot.

I en Twitter-melding ba politiet først folk om å holde seg borte fra området. Sheriffen i Knoxville, Tom Spangler, opplyste imidlertid kort tid etter faren var over og at det ikke lenger forelå noen aktiv trussel.

En talsmann for skolemyndighetene i Knoxville, Bob Thomas, opplyste at skolen var sikret og at elever som ikke var involvert i hendelsen, var sendt hjem.

Skolen ligger om lag 29 mil øst for delstatshovedstaden Nashville.

Delstatsrepresentant Sam McKenzie, som representerer distriktet og gikk på skolen, sier i en uttalelse at han ikke har ord for hvor opprørt han er.

– Dette er den fjerde unødvendige skyteepisoden som rammer samfunnet rundt Austin East i år, og vi er nødt til å gjøre alt for å hindre at disse tragediene fortsetter å skje, sier han i en uttalelse.

Politiet er motstandere av lovendringen, som trer i kraft 1. juli, og argumenterer med at de eksisterende reglene har vært viktige for å kunne fastslå hvem som kan og bør få anledning til å bære våpen.

Hittil i år er det registrert 5.220 drap med skytevåpen i USA, inkludert 142 masseskytinger der flere enn fire er drept eller såret, viser en oversikt fra Gun Violence Archive.

Tre studenter fra Austin-East Magnet har blitt skutt og drept i hendelser utenfor skolens område i løpet av tre uker i år, ifølge politiet.

Tennessees republikanske guvernør Bill Lee undertegnet senest i forrige uke en ny lov som åpner for at voksne over 21 år i delstaten fritt kan bære skytevåpen, også skjult, uten først å måtte gjennomgå en bakgrunnssjekk.

(©NTB)

Flere nyheter: