Menu
Flere nordmenn sier at de merker rentekuttene fra bankene etter at Norges Bank satte ned styringsrenten til 0,25 prosent. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix

Én av tre merker bankenes rentekutt

Flere nordmenn sier at de merker rentekuttene fra bankene, men så langt oppgir kun 33 prosent at renten har blitt redusert, viser en undersøkelse fra Opinion.

Av NTB | 27.03.2020 00:31:30

Økonomi og næringsliv: Norges Bank har to ganger den siste tiden satt ned styringsrenten, og den er nå på historisk lave 0,25 prosent.

Flere banker varslet i etterkant om kutt i boliglånsrentene. Så langt har 33 prosent av bankkundene opplevd at deres bank følger opp rentekuttene. Det viser en måling Opinion har gjort blant 2.155 nordmenn mellom 23. og 25 mars.

– Renten er viktig uansett om man nå er permittert, er engstelig for bedriften sin, har store boliglån eller har annen privat gjeld, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas i Opinion.

De siste dagene har flere og flere opplyst at de merker at bankene følger opp rentebeslutningen fra Norges Bank.

– Ikke alle i Norge følger nøye med på sine bankers rentekutt og om kuttene i styringsrenten til Norge bank følges opp av deres egen bank. Likevel er det liten tvil om at stadig flere nordmenn legger merke til bankenes atferd og vil trolig bry seg mer om dette fremover, sier Askheim.

(©NTB)

Flere nyheter: