reklame for Sheiken Bowling
Menu
Administrerende direktør Anne Lindboe forsikrer at det er trygt å sende barna tilbake i barnehagene som starter gjenåpningen mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Én av ti ansatte i private barnehager kommer ikke på jobb ved gjenåpning

Mandag starter gjenåpningen av landets barnehager. Private barnehager venter at tre av fire barn er tilbake når dørene åpnes. Det samme er ni av ti ansatte.

Av NTB | 19.04.2020 18:47:35

Utdanning: Det kommer fram i en kartlegging fra Private barnehagers landsforbund (PBL).

Av de 1.004 barnehagene som har svart, åpner 84 prosent av dem dørene med et tilbud for alle barn mandag. Høyest er andelen i Vestland med 94,4. Lavest andel har Møre og Romsdal hvor sju av ti barnehager åpner mandag.

– Selv om det har vært utfordrende for mange, og det fortsatt er en del ting som skal komme på plass, så kan foreldrene trygt sende barna sine i barnehagene fra mandag morgen, sier administrerende direktør Anne Lindboe i PBL i en pressemelding.

Ni av ti barnehager har fått tilbakemeldinger om at foreldre ikke sender barnet sitt tilbake ved gjenåpningen. De vanligste årsakene er generell smittefrykt, permitterte foreldre og at barnet eller familiemedlemmer er i risikogruppen.

(©NTB)

Flere nyheter: