reklame
Menu
En ny undersøkelse viser at en av fem nordmenn ikke vil ta koronavaksine. Foto: Heiko Junge / NTB

En av fem vil nekte å ta koronavaksinen når den kommer

I en ny undersøkelse svarer 18 prosent av de spurte at de vil nekte å ta koronavaksinen når den blir tilgjengelig. Kun 60 prosent sier at de vil ta vaksinen.

Av NTB | 04.10.2020 21:08:03

Medisin og helse: – Et klart flertall vil ta vaksine. I underkant av en av fem nordmenn vil ikke, noe som har vært tilfelle i august, september og så langt i oktober, sier seniorrådgiver Nora Clausen i Opinion i en pressemelding.

I undersøkelsen fra Norsk koronamonitor har de spurt 4000 personer om de vil ta vaksine mot koronaviruset når den blir tilgjengelig. Siden forrige undersøkelse, som ble publisert i slutten av august, har andelen som svarer «ja» på at de vil ta vaksinen falt med tre prosentpoeng, og andelen som vil nekte å ta vaksinen har økt med to prosentpoeng.

I en undersøkelse Dagbladet publiserte tidligere denne uken svarte 39 prosent at de ikke vil ta vaksinen hvis den blir tilgjengelig nå.

Statsminister Erna Solberg gikk lørdag ut i Dagbladet og advarte dem som er skeptiske til å ta koronavaksinen når den kommer.

– Dersom vi får for få som vaksinerer seg, så blir det vanskeligere å slippe opp etter hvert. Og det er jo hensynet til dem som blir alvorlig syke som er avgjørende, sa hun.

I den nye undersøkelsen fra Norsk koronamonitor oppgir samtidig 66 prosent at de er bekymret for at en ny koronavaksine kan ha uheldige bivirkninger. Dette er seks prosentpoeng flere enn i august.

(©NTB)

Flere nyheter: