Menu
9. desember ble Sigbjørn Sveli (44) funnet død på Regestranden ved Stavanger lufthavn i Rogaland. Tre menn i 20-årene ble pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap. Siktelsen mot en av mennene er nedjustert, og han er løslatt. Bildet viser Regestranden. Illustrasjonsfoto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

En av de siktede etter Sola-drapet løslatt

En mann som er siktet for medvirkning til ran og grov frihetsberøvelse etter at Sigbjørn Sveli (44) ble funnet død på Sola i desember, er løslatt.

Av NTB | 17.02.2020 14:16:29

Kriminalitet og rettsvesen: I januar ble siktelsen mot mannen nedjustert, men han ble varetektsfengslet begrunnet i bevisforspillelsesfare.

– Siktelsen om medvirkning til ran og grov frihetsberøvelse opprettholdes, men etter politiets syn foreligger det ikke lenger bevisforspillelsesfare. Han er derfor løslatt, sier politiadvokat Sondre Johannesen Hauge i Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

To andre menn er siktet for drap og medvirkning til drap. Begge er fengslet i fire nye uker, men nå uten brev- og besøksforbud.

Politiet opplyser at det i neste uke vil bli gjennomført en rettspsykiatrisk undersøkelse av alle de tre siktede. Ellers gjenstår det noen tekniske undersøkelser av beslag.

Alle de tre mennene som er siktet i saken, er i 20-årene.

(©NTB)

Flere nyheter: