Menu
Kay Smits (til venstre) er koronarammet. Foto. Tibor Illyes/MTI via AP / NTB

EMs scoringskonge i koronakarantene – Norges tropp fortsatt negativ

Håndball-EMs toppscorer Kay Smits er hittil siste offer for positiv koronatest. Ingen tilfeller er avdekket i Norges tropp, men én spiller er magesyk.

Av NTB | 23.01.2022 13:06:44

Sport: Norges landslagssjef Christian Berge bekreftet overfor NTB søndag at hans gjeng nok en gang har testet negativt for koronaviruset.

Han sa også at det utredes et tilfelle av magesyke i spillertroppen. Det dreier seg om Thomas Solstad. Trolig er det snakk om en matforgiftning.

Langt verre er situasjonen for blant andre Nederland. Smits står med 45 mål hittil i mesterskapet. Ytterligere to spillere og en person i lagets støtteapparat er rammet. Fra tidligere er flere spillere og ledere, totalt åtte, i Nederlands tropp satt ut av spill på grunn av koronasmitte.

Smits går glipp av kampene mot Danmark mandag og Kroatia onsdag.

– Dette er først og fremst veldig leit for Nederland og Smits. Vi er mange som har latt oss imponere av deres innsats hittil i EM, sier den danske spilleren Henrik Møllgaard til dansk TV2.

Det nærmer seg 100 spillere med positiv koronatest i EM fra første kamp torsdag forrige uke og til søndag denne uka.

For alle smittede i EM-boblen venter minimum fem dagers isolering. For å komme ut av den kreves to negative koronatester etter denne perioden.

(©NTB)

Flere nyheter: