Menu
En av verdens største yachter, Al Lusail, befant seg søndag ettermiddag like utenfor Kristiansand sentrum. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Emiren rømmer landet

Det ble for mye oppmerksomhet i media. Nå snur emiren av Quatar og forlater landet. Angivelig var planen blant annet å besøke Etne.

Av Egil M Solberg | 17.07.2022 22:12:49

Luksus: En av verdens største yachter la lørdag til kai i Kristiansand. Den tilhører emiren av Qatar, som ankom byen på kvelden. Nå forlater yachten landet.

VG skriver at yachten forlater Norge etter å ha fått mye oppmerksomhet. De skal ikke ha vært fornøyde med politiets håndtering.

Yachten har vakte stor oppsikt. Blant annet har Fædrelandsvennen skrevet om innkjøp av fisk og mulig besøk i Farsund, mens Stavanger Aftenblad har funnet ut at emiren har tenkt seg til Rogaland etter hvert.

Aftenbladet skriver at yachten planla en tur til Lysefjorden på mandag og hadde bestilt los i Etne kommune senere samme dag.

Senere søndag ettermiddag ble det klart at yachten drar.

– De hadde håpet å være litt mer anonyme, at det ikke ble så mye fuzz rundt det. Men politiet var jo de første til å bekrefte at det var emiratene, sier havneinspektør Ole Limann til VG søndag ettermiddag.

Flere nyheter: