Menu
Emil Forsberg jubler for scoring på straffespark mot Slovakia. Foto: Anatoly Maltsev / AP / NTB

Emil Forsberg-straffe ga Sverige 1-0 over Slovakia i fotball-EM

Emil Forsberg scoret seiersmålet på straffe da Slovakia ble slått 1-0 i EM-kampen i gruppe E. Dermed er svenskene på god vei videre i mesterskapet.

Av NTB | 18.06.2021 17:07:43

Sport: Svenskene er solide i forsvar og har en god målvakt i Robin Olsen, men det offensive skremmer ingen, for søta bror hadde før kampen ikke scoret i sine tre siste EM-kamper. Det siste var dessuten et selvmål mot Irland i 2016.

Det snudde derimot etter 75 minutter da innbytter Robin Quaison ble meid ned av den slovakiske målvakten Martin Dúbravka inne i feltet. En soleklar straffe som ikke trengte noe VAR. Emil Forsberg satte straffen sikkert i mål.

Dermed lever fortsatt håpet om avansement for svenskene til tross for at de ikke har imponert så veldig så langt i EM.

I en svært innholdsfattig og kjedelig 1. omgang hadde Sverige flere pasninger den første halvtimen enn i hele kampen mot Spania. Det var et par småsjanser til begge lagene før hvilen.

Sverige åpnet annenomgangen litt friskere, men en frisk Alexander Isak i angrepet ble til tider litt for alene.

Svenskene var svært nær scoring etter en snau time. Ludwig Augustinsson fikk stå og heade fra seks-sju meter, og Dubravka fikk opp venstrehånden i en refleks og fikk slått ballen til corner.

I forkant hadde Slovakia en god mulighet, men Juraj Kucka ble avblåst for offside på Hamsiks frispark.

Slovakia banket på sin side Polen noe overraskende med 2-1 og hadde gjort to endringer.

Slovakia var vel vitende at det ville holdt med ett poeng mot Sverige for å ta seg videre. Sverige avsluttet gruppespillet mot Polen, men Slovakia skal ut mot Spania.

NRK-ekspert og tidligere norsk landslagssjef Egil «Drillo» Olsen hadde ikke særlig tro på at noen av lagene ville ta seg til semifinale i årets EM.

(©NTB)

Flere nyheter: