Menu
Joel Embiid skyter for Philadelphia 76ers i seieren mot Indiana Pacers lørdag. Med 41 poeng sikret han langt på vei scoringstittelen i NBA og sørget for det høyeste poengsnitt for en senter på 40 år. Foto: Chris Szagola, AP / NTB

Embiid herjet igjen på vei mot scoringstittelen i NBA

Joel Embiid scoret 41 poeng da Philadelphia 76ers tok sin 50. seier i NBA-sesongen med 133-120 over Indiana Pacers lørdag. Scoringstittelen er nesten i boks.

Av NTB | 10.04.2022 10:19:29

Sport: Bare et usannsynlig poengrush for Giannis Antetokounmpo (snitt 29,88) i serieavslutningen søndag, kombinert med poengtørke for Embiid (30,57), kan skyve Sixers-spilleren ned fra toppen av lista.

Med lørdagens prestasjon har Embiid allerede sørget for at han blir den første senter siden Karl Malone i 1982 som noterer poengsnitt på over 30 gjennom en hel sesong.

Stjerner som David Robinson, Shaquille O’Neal og Patrick Ewing har siden da vært i nærheten av 30-poengsgrensen, men ingen av dem greide å bryte den. Selv om Embiid blir poengløs i sesongavslutningen mot Detroit, ender han på 30-tallet.

LeBron James var lenge med i kampen om scoringstittelen, men han har spilt ferdig for sesongen og er ute av dansen.

Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) og Nikola Jokic (Denver Nuggets) regnes som de andre kandidatene.

Alle de 20 sluttspilldeltakerne er klare før søndagens avslutning av grunnserien, men det er fortsatt mye å spille om i form av seeding. 12 lag tar seg rett til åttedelsfinale, mens åtte lag skal gjennom innledende kamper om de fire siste plassene før sluttspillet starter for alvor.

Klare for innledende runde, øst: Brooklyn Nets, Cleveland Cavaliers, Atlanta Hawks, Charlotte Hornets. Vest: Minnesota Timberwolves, LA Clippers, New Orleans Pelicans, San Antonio Spurs.

I innledende runde møtes lag nummer sju og åtte i sin halvdel av ligaen i kamp om en plass i åttedelsfinale. Ni og ti møtes så i kamp om å få møte taperen til duell om den siste plassen.

Alle 30 lag skal i aksjon på grunnseriens siste dag.

Embiid hentet også 20 returer lørdag og ble første spiller denne sesongen med minst 40 poeng og 20 returer i en kamp. Han er en het kandidat til å bli kåret til grunnseriens mest verdifulle spiller (MVP).

Følgende lag er klare for åttedelsfinale, øst: Miami Heat, Milwaukee Bucks, Boston Celtics, Philadelphia 76ers, Toronto Raptors, Chicago Bulls. Vest: Phoenix Suns, Memphis Grizzlies, Golden State Warriors, Dallas Mavericks, Utah Jazz, Denver Nuggets.

(©NTB)