Menu
Norsk jubel etter EM-bronse i sluttspillet i 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB

EM-trekningen klar: – Vi skal vel være favoritter

De norske håndballgutta møter Russland, Slovakia og Litauen i EM neste år. En god trekning, ifølge landslagssjef Christian Berge.

Av NTB | 06.05.2021 19:10:02

Sport: Trekningen ble gjort i Budapest torsdag. 24 lag deltar og spiller kamper i Ungarn og Slovakia. Norges kamper i gruppespillet blir spilt i slovakiske Kosice.

– Det er motstandere vi ikke har spilt mot så ofte. Russland spilte vi mot i 2017, Slovakia har jeg aldri møtt, og Litauen møtte vi i kvalifisering i 2016. Da ble det tap borte og seier hjemme. Så de er ganske ukjente med tanke på at vi ikke har møtt dem så mange ganger, og vi må gjøre en betydelig analysejobb, men på papiret skal vi vel være favoritter i gruppa, sier landslagssjef Berge.

Norge har bronse, 7.- og 4.-plass fra de tre siste europamesterskapene.

EM spilles i perioden 13. til 30. januar med gruppespill i fem byer (Budapest, Szeged, Debrecen, Kosice og Bratislava). Hovedrundene er lagt til Budapest og Bratislava, mens sluttspillet avvikles i den ungarske hovedstaden.

I Budapest åpnes snart en ny arena med plass til 20.000 tilskuere.

Hvis alt går som ventet, vil Spania, Tyskland og Sverige bli blant motstanderne for Norge i en tøff hovedrunde i mesterskapet.

Gruppe B: Portugal, Ungarn, Island, Nederland.

Gruppe C: Kroatia, Serbia, Frankrike, Ukraina.

Gruppe D: Tyskland, Østerrike, Hviterussland, Polen.

Gruppe E: Spania, Sverige, Tsjekkia, Bosnia-Hercegovina.

Gruppe F: Norge, Russland, Slovakia, Litauen.

Gruppe A: Slovenia, Danmark, Nord-Makedonia, Montenegro.

(©NTB)

Flere nyheter: