Menu
Danmarks landslagstrener Åge Hareide går glipp av EM med Danmark. Foto: Henning Bagger / Ritzau NTB scanpix) / NTB scanpix

EM-toget gikk for Hareide: – Vi må se framover

Utsettelsen av fotball-EM gjør at Åge Hareide ikke får lede Danmark i sluttspillet.

Av NTB | 17.03.2020 15:32:30

Medisin og helse: I juni i fjor ble det klart at Kasper Hjulmand overtar jobben hans til sommeren. Planen var at Hareide skulle styre Danmark gjennom EM.

Koronaviruset stopper det. EM spilles neste sommer, og det ble besluttet av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tirsdag.

– Vi må se framover, og det kommer jo et fotball-EM til Danmark om ett år. Da gjelder det at de danske spillerne er i form. Den danske fansen skal få den festen, sier Hareide til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

– Hele verden har stoppet opp, folk mister arbeidsplassene, folk blir syke og folk dør. Det at jeg mister EM, blir veldig lite og ikke noe jeg tenker særlig på. Det er ergerlig, men denne situasjonen er ergerlig for langt flere enn meg. Det er veldig viktig å påpeke, sier Hareide til VG.

Hareide har hatt stor suksess med Danmark. Laget har vært så godt som umulig å slå under ham, og danskene gikk også videre fra gruppespillet i VM i 2018.

Hareides kontrakt med Danmarks Fotballforbund (DBU) utløper 1. august.

– Det er ikke mye jeg får gjort nå fordi vi ikke har noen kamper.

Danmark skal spille alle sine tre gruppekamper i EM på hjemmebane i København, men ikke før om cirka 15 måneder.

(©NTB)

Flere nyheter: