Menu
Danmarks landslagstrener Åge Hareide går glipp av EM med Danmark. Foto: Henning Bagger / Ritzau NTB scanpix) / NTB scanpix

EM-toget gikk for Hareide: – Går glipp av festen, men det er en parentes

Utsettelsen av fotball-EM gjør at Åge Hareide ikke får lede Danmark i sluttspillet. – En parentes i det store bildet, sier han.

Av NTB | 17.03.2020 16:02:29

Medisin og helse: I juni i fjor ble det klart at Kasper Hjulmand overtar nordmannens jobb til sommeren. Planen var at Hareide skulle styre Danmark gjennom EM.

Koronaviruset stopper det. EM spilles neste sommer, og det ble besluttet av Det europeiske fotballforbundet (Uefa) tirsdag.

– Jeg går glipp av festen, men det blir bare en av flere parenteser i denne situasjonen. Denne ergrelsen må jeg bite i meg. Dette dreier seg jo om liv og helse for mange, sier Hareide til NTB.

Han fikk nyheten om EM-utsettelsen mens han satt i korona-karantene i Molde. Han er ferdig med den torsdag.

– Det var vanskelig forestille seg noe annet med dagens situasjon både med tanke på samfunnet og spillerne, sier Hareide.

Hareide har hatt stor suksess med Danmark. Laget har vært så godt som umulig å slå under ham, og danskene gikk også videre fra gruppespillet i VM i 2018.

Hareides kontrakt med Danmarks Fotballforbund (DBU) utløper 1. august.

– Jeg vet ikke hva framtiden bringer for meg. Jeg har satt henvendelser og spekulasjoner på vent fordi jeg ville ha fokus på EM. Nå får jeg se hva som skjer, sier han til NTB.

Danmark skal spille alle sine tre gruppekamper i EM på hjemmebane i København, men ikke før om cirka 15 måneder.

(©NTB)

Flere nyheter: