reklame for smiaa
Menu
Alle setene til spillerne blir desinfisert før Norge-Polen-kampen i håndball-EM. Foto: Vidar Ruud / NTB

EM rammet av ny positiv koronatest: Flytter kamp for Serbia og Nederland

En serbisk spiller avla positiv koronatest ved ankomst Danmark. Oppgjøret mot Nederland må vente til lørdag. Arrangøren frykter kampkø.

Av NTB | 04.12.2020 07:38:11

Medisin og helse: Reglene under EM betyr at spillere og ledere som viser negativ prøve, slippes ut av isolasjonen.

– For å opprettholde sikkerheten for spillerne følges smittevernprotokollen til punkt og prikke, melder EHF.

EHF er redd at smitteutbrudd kan skape trøbbel for gjennomføringen av kampene og at det vil gi arrangementsmessige utfordringer.

Utsettelsen av Serbia – Nederland fra gjør at disse lagene vil spille kamp både lørdag og søndag. Det er en belastning verken spillere eller ledere setter pris på.

Det er ikke mange ledige dager der kamper kan flyttes til.

– Jeg tror alle er spent på dette. Nå føles det at dersom vi kommer oss en god uke inn i dette, så føles det trygt. Den største risikoen er nok de dagene da alle lagene ankommer. Så ja, jeg er litt spent, men jeg holder meg likevel ganske rolig til det. Det er jo også det eneste jeg kan gjøre, sa landslagskaptein Stine Bredal Oftedal til NTB.

Resten av troppen hos Serbia hadde negative tester torsdag, men må sitte på hotellrommet til de viser en ny negativ runde.

Serbernes kamp mot Nederland skulle spilles fredag, er flyttet et døgn og går nå etter planen lørdag kveld.

Den serbiske troppen skal også koronatestes igjen på morgenen samme dag.

Tidligere i EM var det et tilfelle av positiv test hos en rumensk spiller. Vedkommende er fortsatt isolert mens resten av laget torsdag spilte mot Tyskland og tapte 19-22.

Norges landslagssjef Thorir Hergeirsson sa rett før EM at han var «veldig spent» på hvordan det ville gå med tanke på smitte i lagene.

Ungarn og Kroatia er de to andre nasjonene i gruppe C. De spiller i samme by (Kolding) som Norge. Lagene er også innlosjert på samme hotell.

(©NTB)

Flere nyheter: