Menu
Guro Reiten forteller at spillerne brukte hverandre som søppelbøtter mandag for å bli kvitt frustrasjon og vonde tanker etter sjokktapet mot England. Foto: Terje Pedersen / NTB

EM-laget tømte hodene for gruff: – Brukte hverandre som søppelbøtter

Humøret var tilbake i Norges EM-tropp på treningsfeltet i Lancing onsdag, to dager etter sjokktapet for England. Nå er det seier mot Østerrike som gjelder.

Av NTB | 13.07.2022 17:11:01

Sport: – Jeg tror man etter sånne opplevelser er nødt til å få det ut, alt man føler og kjenner på og sitter inne med. Vi er en bra gjeng her med mye fine folk, både laget og støtteapparatet. Vi brukte hverandre litt som søppelbøtter i går. I dag er det kun en ting å tenke på, og det er kampen vi skal spille, sa Guro Reiten til NTB etter treningen.

– Vi hadde en dag i går da vi fikk tid til å sørge litt, som jeg vil kalle det, men vi har ikke tid til å synes synd på oss selv. Vi er ufattelig heldige og privilegerte som får spille en ny kamp fredag som kan sende oss videre i EM. Det er en sjanse til å rette på det stygge tapet, sa keeper Guro Pettersen.

– Vi hadde en dag i går hvor vi fikk tømt hodene og fikk ut følelser. Så fikk vi vært litt med familie og slappet av litt. I dag er det på’n igjen. Østerrike er neste kamp, og vi er klare for det, sa Julie Blakstad.

Landslagssjef Martin Sjögren stengte treningen for utenforstående etter en lekbetont oppvarming, og det vil han gjøre torsdag også. Det er vinn eller forsvinn for Norge i kampen mot østerrikerne i Brighton.

– Det er ikke enkelt etter en sånn opplevelse. Vi er mennesker alle sammen, med mange tanker og følelser, og vurderinger koblet til de ulike tankene. Vi er ikke roboter, så det er ikke bare å trykke på en knapp og slette alt. Vi trengte dagen i går, det kan jeg si. Etter at vi forsøkte å avslutte kampen analysemessig og samtalemessig, fikk alle stor frihet til å velge hvordan de skulle få prosessen til å rulle videre, sier han til NTB.

Maria Thorisdottir setter pris på at spillerne får individuelle løsninger.

– Vi er 23 spillere, forskjellige individer som trenger forskjellige ting. Tirsdag var en fridag hvor folk fikk lov å gjøre akkurat det de selv følte for. Vi trengte en sånn dag, og jeg tror alle brukte dagen veldig godt, sier hun til NTB.

– Det var ikke så godt å stå opp i går. Det ble en tøff dag, men jeg ble ferdig med de vonde følelsene. Nå ser vi framover og gleder oss til kamp mot Østerrike.

– Forutsetningene er glassklare: Med seier over Østerrike er vi i kvartfinale. Det er enkelt å forholde seg til, sier han.

Spillerne er opptatt av å vise seg fra en helt annen side enn i 0-8-tapet for England.

– Vi har vist før at vi står bra sammen når det blåser, og det har det gjort de siste dagene. Så er det sånn at i et mesterskap har man ikke tid til å dvele så mye ved den forrige prestasjonen uansett om det har gått godt eller dårlig. At siste kamp i gruppa vår kom til å avgjøre om vi tar oss til kvartfinale er noe man kunne spådd på forhånd, så forutsetningene har egentlig ikke forandret seg så veldig mye, sier Reiten.

– Det var ikke uventet at vi skulle tape for England, men måten vi gjorde det på var skuffende. Vi har fortsatt veldig gode muligheter til å ta oss videre, og vi må gripe den sjansen, sier Blakstad.

– Vi har veldig stor tro på at vi skal gjøre det bedre mot Østerrike, og vi har en god sjanse til å vinne, mener Sjögren.

Sjögren er glad for at spillerne benyttet mandagen til å kvitte seg med de vonde følelsene.

Sjögren har understreket overfor spillerne at de har en god mulighet til å gå videre i EM.

(©NTB)

Flere nyheter: