Menu
Daniel Karlsbakk og Norge G19 er slått ut i EM-kvalifiseringen. Foto: Carina Johansen / NTB

EM-håpet brast for G19-landslaget

Norge tapte 2-3 for Serbia og endte nest sist i sin gruppe i kvalifiseringen til fotball-EM for G19-lag.

Av NTB | 06.06.2022 21:01:04

Sport: De norske spillerne hadde et syltynt håp om EM-avansement før kampen, men det ble effektivt slukket av de serbiske målscorerne Uros Lazic, Nemanja Motika og Petar Ratkov.

De to første målene kom tett i første omgang, begge etter svak involvering av Norge-keeper Magnus Ree.

Han feilvurderte Lazics blanding av innlegg og skudd etter 32 minutter, og ballen gikk i bue over keeperen og i mål. Tre minutter senere nådde ikke Ree bort til skuddet fra Røde Stjerne-talentet Motika.

Norge fikk en kalddusj da kampen i nederlandske ‘s-Gravenzande så å si ble punktert minuttet etter sidebytte. De norske spillerne var på hæla, og etter et stolpeskudd satte Ratkov inn 3-0.

En smule spenning skulle det likevel bli. Innbytter Jacob Dicko Eng reduserte til 1-3 etter pent norsk angrepsspill i det 75. minuttet, og sju minutter senere headet spissen Daniel Karlsbakk inn 2-3-målet.

Den norske opphentingen startet imidlertid for sent. Og ettersom Ukraina vendte til seier over Nederland i den andre kampen, kunne Norge uansett ikke ha vunnet pulja.

Tirsdagens resultater gjør at Serbia og Ukraina ligger helt likt på toppen av gruppa, begge med sju poeng og 6-4 i målforskjell. Hvordan Uefa avgjør hvem som går til EM-sluttspillet senere i måneder, er ikke umiddelbart klart.

(©NTB)

Flere nyheter: