Menu
Norges Veronica Kristiansen under håndballandskampen mot Sveits torsdag. Foto: Bo Amstrup / NTB

EM-finpussen startet med storseier for Norge – slo Sveits 39-22

Veronica Kristiansen startet EM-oppkjøringen med en takling rett i fjeset da Norge utspilte Sveits 39-22. Håndballjentene får snart tøffere motstand.

Av NTB | 29.09.2022 19:30:53

Sport: Det norske laget har bare seks oppkjøringskamper før tittelforsvaret i Slovenia i perioden 4.-20. november.

Kristiansen fikk mye spilletid i sin 169. landskamp og ristet fort av seg en småstygg Sveits-takling mot ansiktet tidlig i oppgjøret.

– Oj, men bank i bordet. Det gikk bra også denne gangen, sa Kristiansen til NTB etter å ha sett bildet der en sveitsisk spiller planter ventrehånden i ansiktet på Norges Ungarn-proff.

– Vi fikk løpt mye og også trent litt med litt lavere fart i angrep. Og så synes jeg det er gøy å se de nye (spillerne) utpå der.

Hun ble norsk toppscorer med sju mål. Det var med på å gi henne premien som kampens beste spiller. Det bestemte en jury i hallen i Aarhus.

Mot Sveits var det som ventet ikke motstand å få. Landslagssjef Thorir Hergeirsson testet ut ferske spillere og nye konstellasjoner. Det sto like fullt 23-10 ved pause.

Stine Bredal Oftedal spiller ikke noen av Norges kamper denne uka. Hun fikk en ny smell i nesen nylig.

Keeper Silje Solberg ble sittende på benken mot Sveits mens Marie Davidsen sto i målet.

Norge har vunnet siste utgave av VM og EM og fikk OL-bronse i fjor.

Torsdag satt keeperveteranen Katrine Lunde (42) på tribunen sammen med Kristine Breistøl. Begge er sikre i EM-troppen.

Norge fortsetter Golden League mot sterke nasjoner lørdag (Nederland) og søndag (Danmark).

EM-troppen offentliggjøres 11. oktober. Rett før mesterskapsstart spiller Norge tre kamper (mot Nederland, Brasil og Danmark) i Stavanger.

Sveits deltar i EM i november. Det er første gang nasjonens kvinnelag er kvalifisert for et seniorsluttspill i kvinneklassen.

Det er flere «ledige» plasser i EM-troppen da tre sentrale norske spillere er uaktuelle på grunn av graviditet. Vipers Kristiansands Sunniva Næs Andersen får etter all sannsynlighet sjansen i europamesterskapet. Skuddarmen hennes duger på alle nivåer. Hun scoret tre ganger mot Sveits.

Tre av Norges verdensmestere fra i fjor er gravide. Både Kari Brattset Dale, Sanna Solberg-Isaksen og Camilla Herrem venter barn. Med Dale uaktuell må Norges midtforsvar snekres om sammenlignet med det som var suksessrikt i Spania-VM i fjor.

(©NTB)