reklame for smiaa
Menu
Katrine Lunde under EM-semifinalen mellom Norge og Danmark. Foto: Vidar Ruud / NTB

EM-festen fortsetter: Norge til finale etter 27-24 over Danmark

De norske håndballjentene sto for et comeback av klasse da Danmark ble slått 27-24 i EM-semifinalen. 40-åringen Katrine Lunde ble svært sentral.

Av NTB | 18.12.2020 22:08:10

Sport: I Boxen-arenaen stirret vel 12.00 tomme seter ut på banen. Hallen ga norsk gull i 2010-EM og i VM fem år senere.

Det kan bli tre søndag etter finalen mot tittelforsvarer Frankrike. Det så ikke bra ut for Norge etter første omgang. Lunde kom inn for Silje Solberg ved pause. Veteranen hadde flere svært viktige redninger da 10-13 ble snudd til seier.

Semifinalen startet nesten perfekt for Norge med strålende forsvarsspill og 2-1-ledelse. Det gikk ganske fort over tilnærmet krise.

Norge havnet på godt under 50 prosent i uttelling på skuddene før pause. I tillegg mistet laget ballen seks ganger mot Danmarks to tekniske feil.

Danmark fikk det litt for enkelt i angrep, også i undertall. Keeperkampen ble vunnet klart (44-32 i redningsprosent) av Sandra Toft i førsteomgangen.

Danskene kom med noe helt annet, og det så ut som det ble en sjokkartet opplevelse for flere av de norske utespillerne.

Danmark var sterke i forsvar, oppfinnsomme, med en strålende målvakt og fulle av selvtillit etter gode prestasjoner mot sterke lag som Russland og finalist Frankrike.

Norge hadde ikke ledet siden 2-1 da laget gikk opp i 16-15. Danmark kom aldri tilbake i kampen.

Den sterke snuoperasjonen gjør at Norge søndag spiller for sin 13. gullmedalje i OL, VM og EM. Motstanderen i finalen blir ikke lett å slå. Frankrike vant VM i 2017 (slo Norge i finalen) og EM på hjemmebane året etter.

I mars spiller det norske laget OL-kvalifisering mot Montenegro, Romania og Kasakhstan. De to beste får delta i Tokyo-lekene.

VM neste år spilles i Spania. Norge har sikret seg plass der med innsatsen i årets EM.

Norge hadde en lett vei til semifinalen mot mange ganske svake motstandere. De seks første norske kampene ga en gjennomsnittlig seiersmargin på 11,6 mål.

Det er stor fightervilje i laget til Thorir Hergeirsson. Det viste seg i andreomgangen der det norske spillet ble løftet radikalt i begge ender av banen.

(©NTB)

Flere nyheter: