Menu
Anders Mol (t.v.) og Christian Sørum vant den første kampen i EM. Foto: Florian Schroetter / AP / NTB

EM-favorittene Mol/Sørum vant åpningskampen: – Helt skjelven i beina

Anders Mol og Christian Sørum vant sin første kamp i sandvolleyball-EM i München. Det ble seier i strake sett over israelerne Eylon Elazar/Amiram Ohana.

Av NTB | 16.08.2022 19:10:46

Sport: Mol har slitt med en lei halsbetennelse den siste uken og var langt unna toppformen. De klarte likevel å slite seg til seier med sifrene 21-19 og 21-17.

Det israelske laget hang med halvveis i det første settet. Det norske paret var oppe i en fire poengs ledelse, men rotet den etter hvert bort.

Førstesettet ble vunnet med knepne 21-19. Det andre settet var jevnt innledningsvis før det norske paret stakk ifra mot slutten.

– Jeg er helt skjelven i beina. Jeg forsøkte å mobilisere krefter for batteriet er ganske tomt akkurat nå. Næringsinntaket har ikke vært som normalt så jeg er glad for å dra det i land, sa en svært sliten Anders Mol til NRK.

– Jeg så at han slet. Han forsøkte å spare krefter på alt, sa trener Kåre Mol om sønnen Anders underveis i oppgjøret.

Den norske duoen spiller for sin femte strake EM-tittel.

Mathias Berntsen og Hendrik Mol tapte åpningskampen 18-21, 19-21 for svenskene David Åhmann og Jonathan Hellvig.

Det norske 2. laget var tidlig føringen i første settet mot de to svenske 20-åringene, men klarte ikke å ta igjen forspranget svenskene fikk da de gikk fra 12-12 til 15-13. Den svenske duoen tok førstesettet 21-18.

– Vi har fortsatt gode muligheter til å gå videre, sa Berntsen til NRK etterpå.

– Vi håper alltid å vinne, men vi gjorde et par dumme feil og var også uheldige med et par dommeravgjørelser, forklarte Mol.

Mol/Sørum møter Åhman/Helvig, mens Berntsen/Mol skal ut mot Elazar/Ohana i 2. runde i gruppe A.

– Jeg tipper han var på 60 prosent av det som er vanlig. Han hadde ikke helt samme energinivå, sa storebror Hendrik Mol om bror Anders’ innsats.

– Det presset oss bra på serve. Her måtte vi kjempe om poeng. Jeg er ekstremt imponert at han klarte å ta ut det han måtte, sa makker Christian Sørum.

Åhman/Hellvig fortsatte også å dominere det andre settet selv om Berntsen/Mol var litt bedre med.

(©NTB)

Flere nyheter: