Menu
Sverre Lunde Pedersen var motoren på det norske lagtempolaget som gikk inn til bronse i EM søndag. Foto: Peter Dejong / AP / NTB scanpix

EM-bronse for Pedersen, Bøkko og Engebråten på lagtempoen

Norge med Håvard Bøkko, Sverre Lunde Pedersen og Hallgeir Engebråten gikk inn bronse på mennenes lagtempo i skøyte-EM enkeltdistanser søndag. Nederland vant.

Av NTB | 12.01.2020 15:10:29

Sport: Det norske laget møtte Nederland med Sven Kramer, Marcel Bosker og Patrick Roest i duell. Nederlenderne gikk i mål på tiden 3.40,63, mens Russland med Denis Juskov, Alexander Rumjantsev og Danila Semerikov noterte 3.42,48 i duellen etter.

Nordmennene gikk tøffest ut, men Nederland fikk opp tempoet og utlignet etter tre runder. De hadde også en klart bedre avslutning. Pedersen måtte holde igjen for ikke å gå ifra sine lagkamerater. Tiden blir tatt på sistemann over mål. Norge fikk tiden 3.43,39.

Det mest gledelige ved siden av bronsen i nederlandske Heerenveen var at Pedersen begynner å vise gamle takter. Han har så langt slitt i sesongen etter sykkeluhellet han hadde i september.

– Jeg stivnet så veldig med tre runder igjen. Jeg måtte snakke med Sverre mange ganger mot slutten, sa Håvard Bøkko til Viasat 4.

– Jeg hørte bare «ja» eller «vent». Det var vanskelig å høre hva de sa. Det ble veldig rotete de siste tre rundene, men det ble en bra tid med tanke på rotet vi hadde, sa Sverre Lunde Pedersen.

– Det går bedre og bedre dag for dag. Dette kan bli morsomt i februar og mars.

Engebråten var ny på laget og gjorde en solid jobb i mesterskapsdebuten.

– Det var moro å gå og se på at rundetidene underveis matchet Nederland. Men all ære til Sverre for at vi klarte å dra i land dette, sa Engebråten.

– Et vanvittig nivå på den karen der, sa Sindre Henriksen om russeren superløp.

Nærmest kom nederlandske Thomas Krol som noterte 1.07,81. Krol tok gullet på 1500 meteren under mesterskapet. Bronsen gikk til Kai Verbij med 1.08,38.

Håvard Holmefjord Lorentzen har hatt framgang, men mangler toppfarten som de beste hadde. 1.09,12 holdt bare til 8.-plass.

Sindre Henriksen ble nummer 15 med 1.10,10, mens Henrik Fagerli Rukke noterte 1.10,68 og 18.-plass.

Ida Njåtun ble best av de norske på 11.-plassen med 1.16,92. Hege Bøkko vanligvis den raskeste av de to gikk inn til 1.17,71 og 13.-plass. Det var likevel en god fornøyd Bøkko.

– Jeg gikk mye bedre enn tidligere denne sesongen, men jeg sprakk fullstendig på sisterunden. Nå skal jeg trene godt de neste 14 dagene før Calgary, sa Hege Bøkko.

Julie Nistad Samsonsen var ikke langt unna å perse, men med 1.19,74 holdt det til 18.-plass.

Om sin egen form sa han:

På 1000-meteren for menn leverte vinneren fra 500 meter Pavel Kulizjnikov fra Russland en knalltid med 1.07,09. Ingen av løperne i de senere partene matchet russeren. Tiden er den raskeste som er leverte på lavlandsbane.

Jutta Leerdam tok et populært gull på kvinnenes 1000 meter med personlig rekord på 1.13,67.

(©NTB)

Flere nyheter: