Menu
Mohamed Elyounoussi møter pressen før kampen mot Latvia. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Elyounoussi om karantenetrusselen: – Thorstvedt må nok passe seg

Gult kort mot Latvia vil koste Mohamed Elyounoussi skjebnekampen mot Nederland. Det vil han ha med seg i bakhodet.

Av NTB | 11.11.2021 12:24:22

Sport: Elyounoussi er en av flere norske profiler som lever farlig foran lørdagens VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal. Han har et gult kort fra tidligere i kvalifiseringen og vil med ytterligere ett mot Latvia gå glipp av Nederland-kampen.

På torsdagens pressekonferanse svarte østfoldingen på spørsmål om tanken på den mulige suspensjonen ligger i bakhodet lørdag.

– Jeg kommer fortsatt til å trykke på. Jeg tror ikke jeg skal gå inn i kampen og tenke på det gule kortet, men samtidig kommer jeg selvfølgelig ikke til å gå unødvendig inn i dueller der jeg ser at det ikke er mulig å vinne ballen, sa Elyounoussi.

– Jeg hopper ikke inn i alle dueller, men kommer til å gjenvinne ballen og å gå inn i taklinger jeg tror jeg kan vinne, fortsatte han.

– Thorstvedt må nok passe seg litt. Han er litt mer den typen som kan gå inn litt for hardt og unødvendig, sa Elyounoussi torsdag.

– Nei, som jeg sa tidligere, tror jeg ikke Ståle ønsker at vi skal gå inn i kampen og være forsiktige. Vi skal gå inn og trykke til uansett, selvfølgelig ikke være dumme med dristige taklinger. Thorstvedt kan fort være en som gjør sånt, fortsatte han.

Landslagssjef Ståle Solbakken vil ikke be Thorstvedt eller andre holde tilbake.

– Nå må vi først se om han kommer på laget. Vi kan ikke legge bånd sånn. Vi er ikke i posisjon og gode nok til å leke med den tanken der. Vi kommer til å spille med det laget vi mener er sterkest på dagen, og det innebærer helt sikkert at mange som starter har det gule kortet. Ingen er uunnværlige, så det må vi løse uansett, sa han.

Mot Latvia i september var han også på scoringslisten.

Også i Premier League har «Moi» utmerket seg med positivt fortegn denne sesongen. Én scoring er det blitt så langt, og manager Ralph Hasenhüttl har gitt østfoldingen mye spilletid.

Norge er klar for VM med seier mot Latvia på Ullevaal lørdag og nye tre poeng mot Nederland tre dager seinere. Den sistnevnte skjebnekampen spilles på De Kuip i Rotterdam.

Ørjan Håskjold Nyland, Stefan Strandberg, Martin Ødegaard, Kristian Thorstvedt og Andreas Hanche-Olsen er de øvrige norske spillerne som allerede har gult kort.

Elyounoussi har vært en meget viktig brikke i det norske landslagets kamp for å nå neste års VM-sluttspill. Da Montenegro ble beseiret 2-0 på Ullevaal stadion i forrige måned, scoret Southampton-proffen begge målene.

(©NTB)