reklame for Sheiken Bowling
Menu
Elverum og Tobias Grøndahl er ute av mesterligaen i håndball. Foto: Geir Olsen / NTB

Elverums mesterligareise over – tapte 30-37 borte mot PSG

Elverum scoret flittig også i returkampen mot Paris Saint-Germain, men det rant samtidig inn bakover. 30-37-nederlaget stoppet lagets Champions League-sesong.

Av NTB | 07.04.2022 22:34:32

Sport: Forrige uke kriget Elverum seg til kruttsterke 30-30 i egen hall, men var ventet å få det tøft i den franske hovedstaden. En norsk supersensasjon var aldri på trappene.

Elverum tok ledelsen først ved Sindre Heldal, og greide å holde tritt en stund. Fra 13-11 og utover reiste PSG for alvor ifra. Vertene ledet 20-14 til pause.

Etter hvilen fortsatte det franske stormløpet. På det meste var hjemmelaget foran med ti mål et par ganger. Dainis Kristopans og Kamil Syprzak ble PSGs toppscorere med sju mål hver seg, mens Stig-Tore Moen Nilsen noterte tosifret med sine ti Elverum-fulltreffere.

– Selvfølgelig er jeg skuffet, men vi møtte et godt lag. De er bedre enn oss. Vi har lært at vi har masse kvalitet, og vi har alle sammen fått masse selvtillit, sa Elverum-keeper Emil Imsgard til Viaplay etter kampen.

Målvakten hadde ikke ingen god kveld. Han slet med lav redningsprosent og ryddet for lite unna det han burde og skulle ta.

Elverum tapte sine åtte siste kamper i gruppespillet, men gikk likevel videre takket være poengfangsten (8) på de seks første.

Med torsdagens seier er Paris Saint-Germain videre fra første utslagsrunde og blant årets kvartfinalister i klubbhåndballens gjeveste europacup. Barcelona (Spania), Kiel (Tyskland), Kielce (Polen) og Aalborg (Danmark) fikk den statusen allerede etter gruppespillet.

Den siste billetten tok tyske Flensburg-Handewitt etter sammenlagtseier 60-57 over Szeged fra Ungarn torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: