reklame for Sheiken Bowling
Menu
Elverum vant sitt fjerde strake norgesmesterskap lørdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Elverum vant tett oppgjør mot ØIF Arendal – tok sin fjerde strake NM-tittel

Elverum måtte kjempe lenge, men slo til slutt ØIF Arendal med 35-32 og kunne juble for NM-tittelen i håndball for fjerde år på rad.

Av NTB | 14.05.2022 18:46:25

Sport: Stig-Tore Moen Nilsen herjet for Elverum og scoret tolv mål i oppgjøret. Elverum har nå vunnet både seriemesterskapet og NM denne sesongen, og de kjemper fortsatt om tittelen i sluttspillet.

– Det var en veldig jevn kamp. Begge lag scorer mye mål i første omgang, men i andre omgang føler vi at vi har mer grep på dem, sa Elverums Endre Langås til TV 2.

Elverum «snek» seg til finale med minst mulig margin da Drammen ble slått 32-31 i semifinalen. Finalen mot ØIF var til tider like jevn, der lagene fulgte hverandre tett som hagl omtrent hele veien.

Etter en dramatisk siste del av kampen var det til slutt Elverum som kunne strekke armene i været.

Det sto 19-19 til pause. Det brygget dermed opp til en svært spennende 2. omgang, som forble like jevn lenge.

Med sju minutter igjen skaffet Elverum seg den første tomålsledelsen i omgangen og med det litt pusterom.

Lørdagens oppgjør er trolig ikke den siste finalekampen mellom lagene. De er også i posisjon til å møte hverandre i sluttspillet. Elverum er én seier unna mot Nærbø, mens ØIF kan avgjøre mot Drammen i neste kamp 20. mai.

Det var klubbens fjerde NM-tittel på rad. De kom på 2.-plass i 2016, og har siden løftet kongepokalen tre ganger på rappen.

Det holdt til at laget som har spilt mesterligahåndball denne sesongen kunne kontrollere inn seieren på tampen.

(©NTB)