reklame for Sheiken Bowling
Menu
Elverum-keeper Emil Imsgard og lagkameratene kunne juble for seier i sluttspillet med 34-28 over Arendal lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Elverum vant sluttspillfinalen i håndball – tok sin første trippel

Elverum sikret sitt niende strake sluttspillgull i håndball og en historisk trippel lørdag. 34-28-seier borte mot ØIF Arendal sørget for 3-1 i best av 5-serien.

Av NTB | 11.06.2022 21:00:57

Sport: Sluttspilltriumfen gjør at Elverum for første gang har vunnet serien, cupen og sluttspillet i én og samme sesong. Både i 2020 og 2021 vant klubben både serien og cupen, men sluttspillet ble ikke avviklet grunnet koronaviruset.

Arendal vant 30-25 i Elverum onsdag og forlenget dermed best av fem serien, men Elverum hadde ingen planer om at sluttspillfinalen skulle ende med en femte og avgjørende kamp.

Den regjerende seriemesteren tok kommandoen fra start av kampen og ledet 11-5 etter et drøyt kvarters spill. Arendal hentet seg litt inn før pause og gjorde at Elverum ledet 17-14 halvveis.

Elverum-keeper Emil Imsgard reddet tre av de fire straffekastene Arendal brant før hvilen. Det kostet sørlendingene dyrt.

For etter pause satte Elverum inn støtet og gikk opp i en ledelse Arendal aldri klarte å ta igjen. Hjemmelaget prøvde seg med en sluttspurt også etter pause, men Elverum holdt unna.

Tobias Grøndahl ledet an for Elverum og endte med ni mål. Seks av fulltrefferne kom etter pause.

(©NTB)

Flere nyheter: