Menu
Å slå Barcelona ble en umulig oppgave for trener Børge Lund og Elverum. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Elverum utspilt igjen – tapte med 32 mål totalt

Barcelona ble som ventet flere numre for stor for Elverums håndballherrer i mesterligaens åttedelsfinale. Mandagens returkamp i Spania endte 39-19 til vertene.

Av NTB | 05.04.2021 20:28:33

Sport: Dermed avanserte Barcelona til kvartfinalen med 76-44 sammenlagt. Hjemmekampen 2. påskedag ble en transportetappe for en av favorittene til å vinne den gjeveste europacupen.

– Det føles veldig bra. Vi har heldige som fikk to hjemmekamper på grunn av koronasituasjonen, og dette er bare andre gang vi får spille med fans igjen. Det er en fantastisk følelse. Vi er fornøyde, og så skal vi forbedre spillet vårt i kvartfinalen, sa Barcelonas Luis Frade etter kampen.

Det spanske storlaget gikk ubeseiret gjennom gruppespillet og møtte dermed bunnlaget i den andre puljen, Elverum. Det norske mesterlaget er det første norske på herresiden som har tatt seg til cupspillet i Champions League, men der ble det altså bråstopp.

Lite stemte for Elverum både i forsvar og angrep også etter pause. Barcelona cruiset inn til en overlegen seier i en kamp der Mamadou Soumare ble toppscorer for vertene med seks mål.

Elleve av Barcelonas mål kom på kontringer. Tilsvarende scoret Elverum bare ett kontringsmål.

For Elverum scoret Dominik Máthé seks ganger, mens Tobias Grøndahl bidro med fem scoringer.

I kvartfinalen skal Barcelona møte vinneren av dobbeltoppgjøret mellom ukrainske Motor Zaporozje og hviterussiske Mesjkov Brest. Der leder Motor 32-30 etter første kamp på hjemmebane.

Elverum hang delvis med Barcelona innledningsvis, men spanjolene spurtet fra dem etter hvert. Til pause sto det 20-10 i favør vertene etter at Elverum hadde scoret kun to ganger på de siste ti minuttene.

– Ærlig talt så visste vi at Barcelona kom til å bli en tøff motstander. De er gode på kontringer, og i dag slet vi skikkelig med å løpe hjemover. De fikk for mange enkle mål, og det er den største forskjellen på lagene, sa Elverum-keeper Emil Imsgard, som stoppet 12 av 51 skudd.

(©NTB)

Flere nyheter: