Menu
Elverum knuste Nærbø borte i håndballsluttspillet tirsdag, Her fra en tidligere kamp. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Elverum utklasset Nærbø – på vei mot sluttspillfinale

Seriemester Elverum utklasset europacupfinalist Nærbø på bortebane og er etter 34-24 bare en seier unna finale i håndballsluttspillet.

Av NTB | 10.05.2022 21:00:58

Sport: Elverum vant sine 25 første seriekamper denne sesongen, før det ble tap for Drammen i den siste. Nå har laget startet en ny seiersrekke i sluttspillet og vunnet de fire første kampene.

Etter 2-0 over Bækkelaget i best av tre kamper står det 2-0 mot Nærbø i best av fem.

Nærbø var à jour på 1-1 tidlig i tirsdagens kamp, men Elverum scoret de tre neste målene og slapp aldri hjemmelaget tilbake i kampen. Halvveis ledet gjestene 17-10.

Det var mye jevnere i den første kampen, da Elverum dro fra først mot slutten og vant 32-26.

– Vi hadde gjort en grundig jobb og vært ekstremt nøye i forberedelsene. Vi viste også hvor god bredde vi har. Vidovic gjorde en fantastisk jobb i dag, og Thorsten Fries sto som en levende vegg i første omgang, sa Elverum-kaptein Thomas Solstad til TV 2.

– Det er viktig at bredden leverer, for vi må ha i gang hele laget for å dra dette i land.

Elverum kan sikre finaleplass på hjemmebane i 3. kamp 18. mai. To dager senere kan ØIF Arendal også bli finaleklar. Laget har slått Drammen i de to første kampene.

Også i finalen spilles det best av fem kamper.

Elverum var best også i den andre omgangen og kunne reise hjem med tosifret seiersmargin. Kasper Thorsen Lien og Stig-Tore Moen Nilsen førte an med seks mål hver, mens Josip Vidovic bidro med ti assist.

For Nærbø var Tord Aksnes Lode og Theodor Svensgård mestscorende med fire mål hver.

(©NTB)

Flere nyheter: