Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer i en sliteseier over Bergen i håndballsluttspillet. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Elverum slet seg til semifinale – reddet seieren i siste sekund

Elverum fikk knalltøff motstand på vei mot 29-28 i returkampen mot Bergen i håndballsluttspillet. Favoritten tok den siste semifinaleplassen.

Av NTB | 18.04.2024 19:44:04

Sist helg lekte Elverum seg til 36-18 i egen hall, men på Vestlandet fikk gjestene det stritt.

I siste sekund reddet Morten Nergaard et straffekast og sørget for en knepen borteseier.

Elverum så ut til å ha kontroll med 16-12-ledelse ved halvtid. Så våknet Bergen da 19-22 ble hentet inn til 22-22, og i minuttene som fulgte tok hjemmelaget føringen (24-23) for første gang siden starten av kampen.

Elverum spilte seg i trøbbel og var flere ganger i undertall mot slutten av 2.-omgangen. Antonio Serradilla fikk blant annet rødt kort etter tre utvisninger.

I mål sto Tord Vårdal en svært god kamp for Bergen. Han leverte flere praktredninger da vertene øynet seier.

Daniel Blomgren ble Elverums toppscorer med ni mål på elleve skudd, mens Iben René Hvidsten og Miguel Neves leverte seks scoringer hver for Bergen.

Onsdag booket seriemester Kolstad, ØIF Arendal og Drammen semifinaleplass. Det gjorde de etter to kamper mot henholdsvis Halden, Nærbø og Runar Sandefjord.

Semifinalene består også av en serie som spilles i best av tre kamper.

Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad.