Menu
Sigvaldi Guðjónsson jubler for scoring i Elverums hjemmeseier over ØIF Arendal i sluttspillfinalen håndball. Islendingen var kampens toppscorer med sju mål. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Elverum skaffet seg matchballer i sluttspillfinalen

Elverum slo seriemester ØIF Arendal 30-22 i sluttspillfinalen i håndball onsdag, leder 2-0 i best av fem kamper og har tre matchballer.

Av NTB | 15.05.2019 21:19:25

Sport: Sluttspilltriumfen kan være i boks allerede etter søndagens bortekamp. Lykkes ikke det, har laget to muligheter til.

– Ja, men vi har ikke vunnet noe ennå. Vi må opp et hakk til søndag, sa Elverum-keeper Morten Nergaard til TV 2 etter å ha spilt en meget god kamp foran 1939 tilskuere i hjemmearenaen.

– Vi var godt forberedt, og alle fulgte taktikken til punkt og prikke. Vi kontret mye og løp mye, sa han.

ØIF Arendal var på høyde med Elverum i lange perioder av onsdagens kamp, men en helsvart periode i hver omgang spolerte lagets mulighet. I første omgang ledet gjestene med to mål etter et snaut kvarter (6-8), men så scoret Elverum åtte mål på rad, og siden var kampen aldri virkelig spennende.

– Vi fikk en god start og tok føringen som vi skulle, men så sprakk avtalene vi var enige om. Vi gjorde tre-fire tekniske feil som ble straffet med baklengsmål og tok tidlige avslutninger inne i midten der vi ikke skulle skyte. Det var ikke bra, sa ØIF-trener Marinko Kurtovic til TV 2 i pausen.

Det sto 16-12 halvveis, men ØIF Arendal bet seg fast i begynnelsen av 2. omgang og hadde fortsatt sjansen til å gjøre kampen spennende. Fra 22-19 ble det imidlertid bråstopp. Elverum scoret sju mål på rad, og på 29-19 var alt avgjort.

Sigvaldi Gudjónsson scoret sju mål for Elverum, Simen Pettersen seks og Alexander Westby fem. Sondre Paulsen var ØIF Arendals toppscorer med fem mål.

– Vi gjorde altfor mange enkle feil, og Morten reddet mye i perioder. Mot slutten ble det for tafatt, men nå er vi enkelt og greit avhengige av å vinne søndag. Gjør vi det, kan vi legge press på Elverum, sa Paulsen til TV 2.

– Jeg har respekt for best av fem-serier. Taper vi neste kamp så blir det mye psykologi. I Sverige har det hendt mange ganger at et lag vender 0-2 til 3-2. Det er først til tre seirer som teller, intet annet, sa Elverum-trener Michael Apelgren.

(©NTB)

Flere nyheter: