reklame for Sheiken Bowling
Menu
Elverum vant sikret en historisk trippel lørdag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Elverum sikret trippelen: – Vi skal feste hele natta

Elverum sikret sitt niende strake sluttspillgull i håndball og en historisk trippel lørdag. 34-28-seier borte mot ØIF Arendal sørget for 3-1 i best av 5-serien.

Av NTB | 11.06.2022 21:31:10

Sport: Sluttspilltriumfen gjør at Elverum for første gang har vunnet serien, cupen og sluttspillet i én og samme sesong. Både i 2020 og 2021 vant klubben både serien og cupen, men sluttspillet ble ikke avviklet grunnet koronaviruset.

Arendal vant 30-25 i Elverum onsdag og forlenget dermed best av fem serien, men Elverum hadde ingen planer om at sluttspillfinalen skulle ende med en femte og avgjørende kamp.

Tobias Grøndahl ledet an for Elverum med seks fulltreffere etter pause og ni mål totalt. Han var en mildt sagt fornøyd mann etter kampen.

– Nå er vi i himmelen. Vi satt det som mål før sesongen og klarte å innfri det på en helt fantastisk måte. Nå har vi gjort oss ordentlig fortjent til en ordentlig fest, og vi skal f… meg feste hele natta, sa Grøndahl til TV 2.

For tross åpningsmålet til Arendal tok den regjerende seriemesteren kommandoen fra start av kampen og ledet 11-5 etter et drøyt kvarters spill. Arendal hentet seg litt inn før pause og gjorde at Elverum ledet 17-14 halvveis.

Elverum-keeper Emil Imsgard reddet tre av de fire straffekastene Arendal brant før hvilen. Det kostet sørlendingene dyrt.

Fries reddet fire av sju skudd mot slutten og gjorde at det ble en komfortabel seier til slutt for Elverum.

– En lang maratonsesong, men hele tiden med utvikling dit vi ønsker å ha dem. Den lysten de spillerne har til å bli bedre, den er enorm. Det er ekstremt moro å få vært med på, sa Elverum-trener Børge Lund etter kampen.

Arendal skuffet i serien med 6.-plass, men nådde finalen både i cupen og sluttspillet.

Tapet mot Arendal i kamp 3. var bare Elverums andre tap i norsk håndball denne sesongen. I kamp 4. ledet storlaget nesten fra start til mål. Arendal ledet bare én gang i løpet av kampen, etter at Sander Simonsen sendte hjemmelaget i ledelsen 1-0.

For etter pause satte Elverum inn støtet og gikk opp i en ledelse Arendal aldri klarte å ta igjen. Hjemmelaget prøvde seg med en sluttspurt også etter pause, men Elverum holdt unna, mye takket være keeper Thorsten Fries, som ble byttet inn for Imsgard like før Arendal kuttet ledelsen til tre mål.

(©NTB)

Flere nyheter: