Menu
Sigvaldi Gudjónsson herjet med Haslum og scoret ni ganger da Elverum tok et nytt steg mot seriegull med 33-28-seier onsdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Elverum med nytt langt steg mot seriegull

Elverum vant 33-28 borte mot Haslum i eliteserien håndball onsdag og tok et nytt langt steg mot seriegull. Det er åtte poeng ned til nærmeste rivaler.

Av NTB | 19.02.2020 20:46:09

Sport: ØIF Arendal og Drammen er de eneste som teoretisk kan snyte Michael Appelgrens lag for seriemesterskapet. De har begge fem kamper igjen å spille og åtte poeng opp.

Elverum har igjen fire kamper, og det er bare et tidsspørsmål når serieseieren kan feires.

Haslum på femteplass håpet å stikke noen kjepper i Elverum-hjulene onsdag, og få revansj for cupfinaletapet i romjula, men lyktes ikke tross en frisk start. Hjemmelaget scoret fire av kampens seks første mål, men Elverum var à jour på 4-4 og lå aldri under igjen. Ved pause ledet gjestene 17-11.

Gjestene straffet nådeløst Haslums feil og kontret inn en rekke scoringer etter tekniske feil.

Haslum prøvde å kjempe seg inn i kampen, men Elverum hadde god kontroll. Det hjalp heller ikke hjemmelaget at Aleksander Selmar pådro seg direkte rødt kort i en kamp med mange utvisninger.

Elverum har vunnet alle de tre kampene mot erkerivalen denne sesongen.

Det var særlig på kant serielederen herjet med Haslum. Høyrekanten Sigvaldi Gudjónsson scoret ni ganger, mens Alexander Blonz og Alexander Westby delte på spilletiden på motsatt kant og scoret 12 ganger til sammen.

– Jeg synes vi gjorde en kjempefin kamp, en kanonmatch, og da er det litt forskjell på disse lagene, sa Elverum-trener Mikael Appelgren til direktesport.

Hjemmetrener Sten Stockfleth var langt fra like fornøyd.

– Jeg føler at vi ikke var til stede i det hele tatt, og det er vanskelig å forstå når vi møter Elverum hjemme. Vi framsto ikke som det laget vi ønsker å være, sa han.

Lørdag spiller Elverum borte mot Paris Saint-Germain i mesterligaen. Laget er uten sjanse til å gå videre, men vil avslutte med stil i bortekampene mot PSG og Aalborg. Innimellom de kampene kan seriegullet være i boks.

(©NTB)

Flere nyheter: