Menu
Thomas Solstad var toppscorer da Elverum yppet seg mot Paris Saint-Germain i mesterligaen. Foto: Geir Olsen / NTB

Elverum imponerte mot PSG i mesterligaen – greide uavgjort 30-30

Elverum overpresterte mot storlaget Paris Saint-Germain i første utslagsrunde i mesterligaen håndball og fikk 30-30 etter utligning i sluttsekundene.

Av NTB | 30.03.2022 20:19:35

Sport: Eric Johanssons suser gjør at spenningen lever foran returkampen i Paris neste uke, selv om kvartfinalebilletten trolig blir vanskelig å nå.

Elverum tapte sine åtte siste kamper i gruppespillet, men tok seg likevel til cupspill med 6.-plass i sin gruppe, takket være gode prestasjoner tidlig i fjor høst. Den lange tapsrekken hindret ikke laget i å vise muskler i onsdagens cupkamp.

– Dette er noe av det største jeg har opplevd. Det startet ikke helt som vi ønsket, men vi brukte en omgang til å finne ut av forsvaret deres, sa Tobias Grøndahl til Viasat. Han scoret fire mål og leverte assist på assist.

– Nå er jeg litt ordknapp, egentlig, sa Thomas Solstad etter å ha scoret på ni av ni forsøk og blitt kåret til banens beste.

PSG scoret først og tok kommandoen, men Elverum hang på som klegger. Da Solstad satte inn 7-7, var det hjemmelagets femte utligningsmål.

– Vi har brent for mange store sjanser, sa trener Børge Lund til Viaplay i pausen.

Gjestene startet best i den andre omgangen og takket tilsynelatende for følget da ledelsen ble økt til fem mål, men Elverum kom tilbake igjen. Ti minutter før slutt var laget a jour for første gang siden midtveis i den første omgangen, da det sto 24-24.

Et drøyt minutt før slutt måtte Thomas Solstad hjelpes ut som følge av et overtråkk, etter å ha scoret ni mål på like mange avslutninger. Han måtte se på fra benken mens avgjørelsen falt. Luc Steins ga PSG ledelsen, men Johansson fikk siste ord.

– Det var bare en liten vridning, sa Solstad og avdramatiserte skaden.

Kamil Syprzak ble kampens toppscorer med 12 mål for PSG. Han kan bli en lei motspiller i returkampen 7. april.

Endre Langaas var ellers flittigste målscorer i den første omgangen, der PSG rykket til seg to måls ledelse mot slutten. Halvveis sto det 13-15.

Da Eric Johansson fra distanse banket inn Elverums første ledermål til 28-27, øynet publikum en virkelig sensasjon.

(©NTB)