Menu
Elverum-trener Michael Apelgren så sitt lag gjøre kort prosess med Kolstad i 2. omgang etter en svak førsteomgang i onsdagens toppkamp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Elverum gjorde kort prosess etter pause, krangel om rødt kort til Aar

Elverum ble kneblet av et tent Kolstad-lag i en omgang av onsdagens toppkamp, men gjorde kort prosess med motstanderen etter pause og vant 32-27.

Av NTB | 05.02.2020 21:16:10

Sport: Dermed la Elverum motstanderen sju poeng bak seg på tabellen og forsvarte luken på fire poeng til Drammen før serietoeren kommer for å spille toppkamp om en uke.

Kampen startet dårlig for Kolstad da landslagsspiller og EM-bronsevinner William Aar fikk direkte rødt kort før det var spilt seks minutter. Han var borti Sigvaldi Gudjónsson med beinet da islendingen hoppet inn fra kant. Elverum-spilleren fikk en rotasjon og gikk i bakken.

– Det er mulig han var borti ham, men det var for strengt å gi rødt kort. Det er skandale, altså. Arrogant og fælt å se på, sa Kolstad-trener Stian Gomo til TV 2 i pausen.

Aar syntes også at straffen var for streng. Dommerne Håvard Nystad Kleven og Lars Jørum sto derimot på at avgjørelsen var korrekt etter å ha sett situasjonen om igjen.

– Ingen bra omgang av oss. Forsvaret var altfor dårlig, og Kolstad var klart bedre enn oss, sa Elverum-trener Michael Apelgren til TV 2, men han lot til å ha sagt de rette tingene i garderoben.

Vel fem minutter ut i 2. omgang var Elverum i ledelse for første gang i kampen på 16-15, og vertene sa umiddelbart takk for følget. Sju minutter senere sto det 25-16. Ledelsen var på det meste oppe i ti mål, men Elverum nøyde seg med femmålsseier.

Emil Kheri Imsgard kom inn i målet og storspilte da Elverum vendte kampen.

– Det var en lagseier. Alle løftet seg i 2. omgang, sa Imsgard til TV 2.

Det var litt av en periode Elverum tok fatt på onsdag. Etter seieren mot serietreeren får laget i løpet av sju dager fra søndag besøk av Barcelona i mesterligaen, serietoer Drammen i en slags seriefinale og av Flensburg-Handewitt i mesterligaen, den siste i Håkons hall i Lillehammer foran rundt 10.000 tilskuere.

Nærbø startet best og holdt seg foran til det var spilt drøyt 20 minutter, men Drammen scoret seks ganger på rad og gikk fra 11-12 til 17-12. Hjemmelaget scoret 10 av den første omgangens 12 siste mål og ledet med sju mål halvveis. Kampen ble aldri spennende igjen.

Mens Elverum i helgen møter Barcelona i mesterligaen, skal Drammen til Hellas og møte AEK i åttedelsfinalen i Challenge Cup.

I onsdagens siste kamp spilte nestjumbo Follo 27-27 mot Halden takket være 11 scoringer av Benjamin Hallgren. Toke Bjelke Schrøder kunne gitt Halden seieren i siste sekund, men keeper Andreas Björkman Myhr reddet og nektet ham sitt 10. mål for kvelden.

Lars Eggen Rismark i målet reddet det påfølgende straffekastet fra Elverums EM-bronsevinner Alexander Blonz, og gjestene så ut til å la seg inspirere av kontroversen. Fra 2-2 da Aar ble sendt av banen gikk de raskt opp i fire måls ledelse. Kolstad gikk til pause med ledelse 14-12.

Drammen gjorde sin del av jobben med å sørge for at seriekampen om en uke blir et virkelig toppoppgjør. Onsdag ble Nærbø slått 37-28 etter sju mål av Jonas Larholm, seks hver av Ola Romsaas og Thomas Boilesen.

(©NTB)

Flere nyheter: