Menu
Stig-Tore Moen Nilsen var Elverums mest målfarlige spiller i mesterligamøtet med Barcelona i Håkons hall i Lillehammer. Her blir han holdt igjen av Timothey N'Guessan. Foto: Annika Byrde / NTB

Elverum filleristet av Barcelona i publikumsfest

Elverum fikk nok en runde med håndballjuling i Champions League. Foran snaut 7000 tilskuere vant Barcelona 46-30 i Håkons hall i Lillehammer.

Av NTB | 06.10.2022 20:20:55

Sport: Det ble som ventet en tøff kveld for Børge Lunds lag. Barcelona struttet offensivt og jaktet utover i kampen egen klubbrekord i antall scoringer (46). Den klarte de akkurat å tangere.

Gjestene påførte samtidig Elverum en negativ rekord i antall baklengsmål. Inntil torsdag var 44 mål det meste klubben hadde sluppet inn i mesterligaen.

Elverum havnet under fra start og kom aldri à jour. I løpet av kort tid gikk de spanske gjestene fra 3-2 til 8-4, og etter en halvspilt omgang ledet de med sju mål.

Der det var klare mangler defensivt for Elverum, bet vertene godt fra seg framover i banen. Det er solid å score 30 mål på et så godt lag som Barcelona. Stig-Tore Moen Nilsen ble hjemmelagets toppscorer med sju mål på ti avslutninger.

Timothey N’Guessan var Barcelonas mest scoringsflittige spiller med åtte mål.

Elverum har tapt klart alle sine fire første kamper i Champions Leagues puljespill. Tidligere i høst har de møtt Kiel, Aalborg og Nantes som klar underdog. Barcelona topper gruppe B med full pott (åtte poeng).

Om snaut tre uker venter neste Europa-oppgave for Elverum. Det skjer borte mot ungarske Szeged.

Barcelona utnyttet nådeløst store avstander i Elverum-laget. Mange av målene kom på kontringer og alene med keeper. Katalanerne ledet 23-15 til pause.

6742 publikummere tok turen til OL-anlegget fra 1994. Elverum satte tilskuerrekord med 12.377 i norsk håndball da klubben tok imot Paris Saint-Germain til mesterligakamp i Håkons hall i september 2019.

(©NTB)

Flere nyheter: