reklame for smiaa
Menu
Elverum er klare for mesterligaen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Elverum fikk plass i mesterligaen

Elverum har fått plass i 2020/21-utgaven av mesterligaen i håndball for menn. Kun 16 lag er inne i varmen.

Av NTB | 19.06.2020 11:49:12

Sport: Det bekrefter Det europeiske håndballforbundet (EHF) fredag.

Mesterligaen spilles etter et nytt format kommende sesong. Ti europeiske storklubber er automatisk klare for turneringen som serievinnere i sine respektive hjemland.

I tillegg har EHF-styret, med bakgrunn i en rekke utvalgte kriterier, plukket ut de seks siste som får delta. Elverum kom inn som én av disse.

De øvrige er fem er Mesjkov Brest, Nantes, Szeged, Celje og Motor Zaporozje. I alt 14 klubber var med i kampen om de seks plassene.

De 16 mesterligaklare klubbene skal deles inn i to grupper. Trekningen blir gjennomført i Wien 1. juli. De første rundene med kamper spilles 16. og 17. september.

Hvilken seeding Elverum får i trekningen blir klart de kommende dagene.

De sju øvrige plassene er tildelt Bucuresti, Ferencvaros, Brest, CSKA, Krim, Podravka og Bietigheim. Storhamar var med i kampen om disse billettene til turneringen, men nådde i første omgang ikke gjennom.

Den norske klubben er imidlertid plukket ut som et av to reservelag som kan få sjansen dersom én av 16 deltakerne får problemer med å delta. Det siste kan bli tilfellet dersom det eksempelvis blir vanskelig å avvikle hjemmekamper som følge av virussituasjonen.

Også gruppene i mesterligaen for kvinner trekkes i Wien 1. juli.

De ti forhåndskvalifiserte klubbene er Zagreb, Aalborg, Barcelona, Paris Saint-Germain, Kiel, Flensburg-Handewitt, Veszprém, Vardar, Kielce og Porto.

I mesterligaen for kvinner er Vipers sikret plass kommende sesong. Det samme gjelder Esbjerg, Odense, Györ, Metz, Borussia Dortmund, Buducnost, Valcea og Rostov-Don.

(©NTB)

Flere nyheter: