Menu
Tobias Grøndahl og Elverum kunne juble for avansement i mesterligaen før laget gikk på banen til sin siste kamp, men det ble nytt tap i Skopje. Foto: Geir Olsen / NTB

Elverum fikk hjelp – videre i mesterligaen håndball tross nytt tap

Elverum måtte tåle sitt åttende strake tap i mesterligaens gruppespill, men gikk på banen mot Vardar Skopje i visshet om at plassen i cupspillet var trygg.

Av NTB | 09.03.2022 22:25:04

Sport: Det norske mesterlaget ledet med inntil tre mål i 2. omgang, men Vardar herjet mot slutten og vant hele 39-30. Det fikk ingen innvirkning på rekkefølgen i gruppe A. Vardar ble nummer fem, Elverum nummer seks.

Elverum fikk hjelpen laget håpet på da Aalborg slo Zagreb 31-25 før avkast i Skopje. Det innebar at Norges representant i turneringen uansett utfall av egen kamp ville gå videre.

Elverum trengte å ta like mange poeng som Zagreb i gruppespillets siste runde for å beholde plassen blant de seks beste. Et Aalborg-lag som spilte for gruppeseier ga den nødvendige håndsrekningen som fjernet presset på Elverum-spillerne.

Thomas Solstad scoret de to første målene i den andre omgangen, og dermed ledet Elverum for første gang. Ledelsen var oppe i tre mål på 18-21, og laget ledet siste gang på 24-25 kvarteret før slutt.

Derfra ble det stopp, og Elverum har fortsatt ikke tatt poeng i mesterligaen siden oktober i fjor. Det er en bekymring før laget skal teste seg i cupspillet.

Elverum er klar for første utslagsrunde, der åtte lag spiller om fire kvartfinaleplasser.

Elverum tok åtte poeng på sine seks første kamper i gruppespillet (3-2-1), deriblant tre strake seirer i oktober i fjor, men laget reiste til Nord-Makedonia med sju strake mesterligatap bak seg.

Zagreb samlet åtte poeng, men med seier og uavgjort i innbyrdes oppgjør går Elverum foran.

Vardar Skopje scoret kampens fire første mål og ledet gjennom hele den første omgangen, men Eric Johansson og keeper Emil Imsgaard holdt Elverum inne i kampen. Johansson scoret sitt sjette mål da han rett før pause sørget for at Vardar ledet bare 17-16.

Laget må sende noen varme tanker til Danmark for sjansen. Aalborgs norske spillere Kristian Bjørnsen (4) og Sebastian Barthold (1) bidro med scoringer da Aalborg slo Zagreb ganske klart.. Seieren gjorde den danske klubben til vinner av gruppe A foran Kiel. Begge går rett til kvartfinale.

(©NTB)