Menu
Elverum tok seg til nok en seier over ØIF Arendal og leder sluttspillfinalen 2-0 sammenlagt. Foto: Geir Olsen / NTB

Elverum ett skritt nærmere sitt niende strake sluttspillgull

Elverum imponerte igjen da de slo ØIF Arendal 35-29 på bortebane lørdag. Storfavoritten er én seier unna å vinne håndballsluttspillet for niende år på rad.

Av NTB | 04.06.2022 22:00:56

Sport: Finalen spilles i best av fem kamper, og Elverum leder 2-0 etter lørdagens seier i Arendal.

– Vi må fortsette i det sporet vi har vært i. Vi spiller bra håndball. Når vi kommer i Terningen med vårt eget publikum, er vi vanskelig å slå, sa Elverums Simen Holand Pettersen til TV 2.

Det ble en dramatisk start da Elverums Endre Langaas prøvde å slå ballen ut av hånden på ØIFs Mario Matic, men traff han i ansiktet. Det resulterte i et rødt kort. Senere så også vertenes Kristian Rammel rødt for andre kamp på rad.

– Det var helt idiotisk å gå inn i den duellen. Jeg treffer han i ansiktet, og da er det opp til dommeren. Det er sikkert et helt greit rødt kort, sa Langaas til rettighetshaveren.

– Jeg synes ikke taklingene er så stygge, men de lander stygt, og da er reglene som de er. Da er det rødt kort, svarte Rammel på spørsmål fra TV 2 om sitt andre strake røde kort.

Til pause kunne Elverum gå i garderoben på ledelsen 16-19. Etter hvilen satte gjestene inn et nytt gir, og økte ledelsen til åtte mål på det meste.

ØIF kjempet seg tidvis tilbake igjen, men da klokken slo 60 spilte minutter, kunne Elverum feire sin andre seier i sluttspillfinalen.

– Når de vant i dag, blir det blytungt å dra opp dit med 0-2 i sekken. Når vi ikke klarer å hamle opp med dem i dag … Da får vi som fortjent, sa ØIFs Magnus Søndenå.

Elverum vant den første kampen 32-28. Favorittene er i finalen for tiende gang på rad, og de har vunnet de åtte siste titlene. Neste kamp spilles i Elverum onsdag.

(©NTB)