Menu
Aksjemeglere på børsen i New York i det Twitter-aksjen igjen er i omløp tirsdag. Foto: Seth Wenig / AP / NTB

Elon Musks advokater sier at Twitter ikke vil godta nytt bud

Elon Musks advokater hevder at Twitter har avslått Musks bud om å kjøpe Twitter for 44 milliarder dollar. De krever derfor at rettssaken mot ham utsettes.

Av NTB | 06.10.2022 23:20:51

Kriminalitet og rettsvesen: Twitter har saksøkt Tesla-gründeren for å ha trukket det opprinnelige budet på 44 milliarder dollar. Tirsdag ble det imidlertid meldt at Musk likevel vil kjøpe det sosiale mediet – til samme pris som han opprinnelig tilbød.

Torsdag oppga Musks advokater at Twitter har avvist budet, og at de derfor har bedt en domstol i delstaten Delaware om å stanse rettssaken, som etter planen skal starte 17. oktober. Årsaken er at Musk trenger mer tid til å sikre finansieringen, og håpet er at det skal være i orden til 28. oktober, ifølge advokatene.

Twitter har foreløpig ikke kommentert de nye opplysningene.

Tidligere i uken bekreftet Twitter at de hadde mottatt budet, og det så ut til at selskapet var innstilt på å godta det. Men det ble også klart at Tesla-eieren hadde stilt visse betingelser i et brev som også skal ha blitt oversendt U.S. Securities and Exchange Commission.

Onsdag uttalte dommeren som har ansvaret for saken, at ingen av partene har bedt om at rettssaken stanses, og at den derfor vil gå som planlagt.

Jussprofessor Eric Talley ved Columbia University tvitret tidligere i uken at Twitter «er i sin fulle rett til å ikke ta et «ja» for et svar, og at alle vet hvorfor».

– De forsøkte det i april, og det gikk ikke så bra, skriver han i parentes.

– Twitter vil ikke ta et «ja» som et svar. Forbausende nok har de valgt å fortsette med denne rettstvisten, og med det setter de avtalen i fare og gambler med aksjeeiernes interesser, skriver Musks advokat Edward Micheletti i brevet til domstolen.

Ifølge AP er det lite trolig at Twitter kommer til å trekke seg fra oppkjøpsavtalen ettersom aksjeeierne har stemt ja. Det er mer sannsynlig at Twitter ønsker seg forsikringer om at Musk denne gangen mener alvor, fire måneder etter at han trakk det opprinnelige budet.

(©NTB)

Flere nyheter: