Menu
Twitter bekrefter at Elon Musk har gått med på å sluttføre avtalen om oppkjøp til opprinnelig avtalt pris. Arkivfoto: Eric Risberg / AP / NTB

Elon Musk vil kjøpe Twitter for den opprinnelig avtalte prisen

Elon Musk tilbyr seg å kjøpe Twitter til opprinnelig avtalt pris, og selskapet sier seg villige. Dermed er det duket for oppkjøp.

Av NTB | 05.10.2022 06:40:45

Økonomi og næringsliv: Twitter opplyser i en børsmelding at planen er å sluttføre oppkjøpet for 54,20 dollar per aksje, i tråd med det opprinnelige budet Musk la inn i april.

Siden forsøkte han å løpe fra kjøpsavtalen fordi Twitter ifølge ham hadde feilinformert om omfanget av falske brukerkontoer. Slike kontoer er ubrukelige for annonsører på medieplattformen.

Med tilbudet som nå ligger på bordet, gir Musk i realiteten Twitter det de krever i sitt søksmål: At han kjøper selskapet til den prisen som ble avtalt i april, og at han må ut med et straffegebyr på drøyt 10 milliarder kroner dersom han bryter avtalen.

– Å kjøpe Twitter er et akselererende tiltak for å skape X, alt sammen-appen, skriver han.

På et aksjonærmøte august sa Musk at Twitter kunne få fortgang i hans visjon for selskapet X.com, som han grunnla i 1999. X.com fusjonerte senere med Confinity, som senere ble Paypal.

– Jeg har en slags større visjon for hva jeg tenkte X.com kunne ha blitt den gangen. Jeg tror Twitter kan bidra til å framskynde det med tre til fem år, sa Musk.

Tidligere har han tvitret at han kan lage plattformen X.com om kjøpet av Twitter skulle gå i vasken.

– Saken hans virket ikke særlig sterk. Det virket som et ganske enkelt tilfelle av en angrende kjøper-sak, sier jussprofessor Eric Talley ved Columbia University.

Dersom Musk hadde tapt rettssaken, kunne dommeren ikke bare ha tvunget ham til å gjennomføre oppkjøpet til avtalt pris, men også til å betale strafferente som kunne ha økt regning betydelig.

Handelen med Twitter-aksjen ble stanset i flere timer på børsen i USA da aksjekursen spratt opp i kjølvannet av meldingene om et nytt bud fra Musk.

Handelen ble gjenopptatt tirsdag ettermiddag lokal tid. Like før stengetid på Wall Street hadde Twitter-aksjen steget med 22,4 prosent til 52 dollar.

Musk inngikk i april en avtale om å kjøpe Twitter for 54,20 dollar per aksje, noe som med dagens dollarkurs ville ha kostet ham rundt 460 milliarder kroner.

Musk har på sedvanlig vis kommentert det mulige oppkjøpet på Twitter.

Søksmålet Twitter anla mot Musk skulle etter planen behandles i retten om to uker, og juridiske eksperter mener Tesla-gründeren stilte svakt.

(©NTB)

Flere nyheter: