Menu
Tesla-gründer Elon Musk høstet latter fra salen da han skrøt av elbilsalget i Norge. Foto: Carina Johansen / NTB

Elon Musk hyllet elbilsalget i Norge

Tesla-sjef Elon Musk hyllet elbilsalget i Norge på energikonferansen ONS i Stavanger. Samtidig understreket han behovet for olje og gass på sikt.

Av NTB | 29.08.2022 13:00:43

Økonomi og næringsliv: – Jeg elsker Norge, sa Musk til stor applaus da han inntok scenen på energikonferansen Offshore Northern Sea 2022 (ONS) i Stavanger mandag.

En drøy time tidligere landet han på Sola lufthavn i sitt privatfly.

ONS-konferansen åpnet mandag. Den arrangeres annethvert år og samler en rekke toppolitikere og ledere innenfor olje og energi for å diskutere endringer og fremtidsutsiktene innenfor energibransjen.

Det er ikke første gang Musk gjester konferansen. Han talte som en av hovedgjestene i 2014. I år kom han tilbake, denne gangen som verdens rikeste mann. Musk hadde gode ord om Norges bidrag når det gjelder den globale kampen mot grønn omstilling.

– Jeg vil takke lederne i Norge for deres langvarige støtte til elbiler og fornybar energi. Dere har virkelig utgjort en forskjell, så tusen takk, sa Tesla-sjefen.

– Jeg tror vi vil se en enorm forandring der de neste 10–15 årene. Innen 2030 vil kanskje halvparten av alle nye biler være elektriske. Innen 2035 vil det kanskje være 80 prosent.

– Om du ser på gatene her i Norge, ser man allerede en utgave av dette. De fleste nye bilene her er elbiler. Det er fantastisk, så igjen – tusen takk. Det er ganske kult, sa han til stor latter i salen.

– Jeg tror vi trenger olje og gass på kort sikt, ellers vil sivilisasjonen smuldre opp. For at samfunnet skal fortsette å fungere trenge vi olje og gass, spesielt i disse tider med russiske sanksjoner. Det tror jeg alle er enig i, sa han.

– Samtidig må man få fortgang på å utvikle bærekraftig energi, la Musk til. Da han sist deltok på konferansen i 2014 utfordret han blant annet Norge til å la oljen ligge.

I samtale med moderator Xenia Wickett snakket han om utsiktene for bilindustrien, hvor nybilsalget stadig blir mer dominert av elbiler.

Konferansen tar for seg både olje, energi og grønn omstilling. Før han inntok scenen møtte Musk deler av pressen ved DNB Arena, hvor han ble spurt om Norge bør hente opp mer olje og gass.

(©NTB)

Flere nyheter: