reklame for smiaa
Menu
Leke James ble matchvinner da Molde akkurat klarte å overliste Strømsgodset 2-1 søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB

Ellingsen og James holdt Molde på sølvplass

Sene scoringer fra en ragende Martin Ellingsen og en selvsikker Leke James ga Molde 2-1-seier over Strømsgodset søndag og viktige poeng i kampen om seriesølvet.

Av NTB | 25.10.2020 20:23:03

Sport: Et vinnerlystent Molde-lag presset på for seier på eget gress mot de tilreisende fra Drammen, men slet med å få hull på byllen. Først halvveis ut i 2. omgang fant ballen nettmaskene, og det ved pannebrasken til en umarkert Ellingsen.

25-åringen fikk stå alene på et hjørnespark med 20 minutter igjen av ordinær tid, og han utnyttet sjansen til å ta Molde i føringen.

Tolv minutter senere viste innbytter James hva han er god for, og etter å ha dratt seg gjennom boksen til Godset fyrte han av det Molde trodde var spikeren i kista.

Men Valdimar Ingimundarson ble spilt fri gjennom mot Molde-målet fire minutter senere og skapte spenning i kampen igjen da han reduserte for gjestene.

Det ble en intens avslutning på oppgjøret, men fjorårets seriemester vant fortjent på eget gress.

Molde-trener Erling Moe var fornøyd med lagets prestasjon, men skulle gjerne hatt flere mål tidligere.

– Det jeg er fornøyd med er at vi i store perioder spiller fotball sånn som vi ønsker å gjøre det, og vi skaper mye. Men vi kunne gjort det litt mindre spennende i dag enn det vi gjorde, sa Moe til Eurosport.

Kampen om seriesølvet tilspisser seg, og dette var tre viktige poeng for Molde som foreløpig beholder 2.-plassen i Eliteserien.

Etter 24 minutter dempet Magnus Wolff Eikrem ballen elegant foran motstanders bur og klinket til mot mål. Men Godsets sisteskanse fikk avverget muligheten.

Få minutter senere danset Marcus Holmgren Pedersen seg nedover høyrekanten, skar inn og fyrte av mot Viljar Myhra. Godset-keeperen fikk stoppet skuddet, men returen burde ha blitt konvertert i mål. Både Eikrem og Ohi fikk ballen i beina fra fem meter, men klarte ikke å styre den mellom stengene.

Like før pause ble Moses Mawa spilt igjennom for gjestene, men ble hindret i avslutningsøyeblikket av Birk Risa. Spissen var sikker på at dommer skulle blåse straffe, men den gang ei.

– Jeg føler han tar meg før han tar ballen. Kanskje det (burde blitt straffe), men dommeren ville ikke gi meg straffe i hvert fall, sa Mawa til Eurosport i pausen.

Det måtte pannebrasken til Ellingsen til før første ball lå i nettet. Elverumsgutten fikk stå umarkert på et hjørnespark fra Eikrem og banket inn 1-0 på bakre stolpe.

For å gjøre sluttminuttene mer komfortable for hjemmelaget, vartet innbytter James opp med lekkert forarbeid før han smelte inn 2-0.

Da det så ut til at Molde hadde tatt seieren, våknet Ingimundarson. Lars-JørgenSalvesen sendte en nydelig stikker fram mot islendingen, som ga Godset håp om ett poeng.

Men Molde holdt unna i det som ble en svett slutt på oppgjøret, til skuffelse for Salvesen og resten av drammenslaget.

– Jeg skulle ønske vi kunne straffe dem (Molde) når de ikke er så effektive, så vi er skuffet over å sitte igjen med null poeng, sa Salvesen etter kampen.

Tre viktige poeng gjør at de blåkledde beholder 2.-plassen i serien, mens Godset er nede på 12.-plass.

Hjemmelaget slet med å tre gjennom den tette forsvarsmuren til Strømsgodset, men fikk fyrt av noen skudd før halvtimen spilt.

I 2. omgang skrudde vertene på turboen. Etter 52 minutter misbrukte Ohi en kjempesjanse til å ta Molde i føringen. Risa slo en nydelig ball inn til 26-åringen som fikk stå helt alene, men headingen gikk utenfor mål.

(©NTB)

Flere nyheter: