reklame for Sheiken Bowling
Menu
Nora Mørk var glitrende for Esbjerg. Foto: Nikola Krstic / NTB

Ellevilt Mørk-målshow ikke nok – røk for gamleklubben i mesterligaen

Nora Mørk scoret 13 ganger mot stjernegalleriet til ungarske Györ, men måtte likevel se Esbjerg tape 29-31 i mesterligaen i håndball søndag.

Av NTB | 11.09.2022 17:51:00

Sport: Mørk forlot Vipers Kristiansand til fordel for spill i danske Esbjerg i sommer. Allerede i søndagens Champions League-åpning gjorde den norske landslagsstjernen seg særdeles bemerket.

31-åringen scoret på 13 av 16 skudd, og bidro nesten alene til å holde Esbjerg inne i kampen. Med to minutter igjen å spille var stillingen 29-29 etter at Mørk hadde utlignet med en strålende prestasjon.

I det påfølgende angrepet fintet Stine Bredal Oftedal seg fri og sendte Györ opp i ny ledelse. Da Esbjerg så misbrukte den neste muligheten, kunne gjestene punktere den tette og jevne kampen ved Ana Gros.

Dermed måtte Mørk og lagvenninnene i Esbjerg gå tomhendte av banen etter å ha presset meritterte Györ gjennom hele kampen.

Selv var den norske stjernen fornøyd med egne prestasjoner. Hun ville imidlertid ikke spekulere i om Esbjerg kan gå hele veien i mesterligaen denne sesongen.

– Det er vanskelig å diskutere det i september. Jeg startet også forrige mesterligasesong med tap mot Györ. Da gikk det jo bra, sa Mørk med henvisning til at Vipers er regjerende mestre i turneringen.

Kristine Breistøl bidro med seks scoringer for Esbjerg, mens Vilde Mortensen Ingstad endte med to mål. Én scoring ble fasiten for Marit Røsberg Jacobsen.

– Vi misser på et par avgjørende skudd, og så synes jeg vi sliper litt for mange kontramål imot. Det føles veldig marginalt nå. Veldig kjipt å være så tett på, men likevel ikke klare å ta seieren hjem, sa Breistøl.

– Jeg synes ikke de avgjør kampen, men de gjør noen kjempestore feil, sa han.

– Sånn er det i damehåndball. Det er vanskelig, sa Mørk.

For Györ ble Ana Gros toppscorer med ni mål. Bredal Oftedal endte på fire, mens Veronica Kristiansen sto bak tre fulltreffere i den knappe seieren.

Nora Mørk spilte for Györ fra 2016 til 2019.

– Hun er en dyktig håndballspiller, og henne skal vi nok få mye ut av utover i sesongen, sa Esbjerg-trener Jesper Jensen til Viaplay om Mørk.

Nora Mørk og lagvenninnene viste flere ganger under kampen sin misnøye med dommerne. Etter kampen kommenterte Esbjerg-trener Jesper Jensen kampledernes prestasjoner.

(©NTB)