reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Politiets innsatsleder Roger Pettersen fortalte pressen onsdag kveld at de elleve personene som ikke er redegjort for etter Gjerdrum-skredet, nå har status som savnet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Elleve personer regnes nå som savnet etter Gjerdrum-skredet

Tallet på personer som ikke er redegjort for etter Gjerdrum-skredet, er nå elleve. Disse har nå fått status som savnet av politiet.

Av NTB | 30.12.2020 20:53:03

Ulykker og naturkatastrofer: – Nå har etterforskningen fått virke litt, og vi har mottatt informasjon som gjør at vi danner oss et bilde av disse personene som vi nå sier er savnet, sier innsatsleder Roger Pettersen i Øst politidistrikt onsdag kveld.

Tidligere har politiet sagt at personene ikke er gjort rede for.

Onsdag formiddag var det 26 personer som ikke var gjort rede for. I løpet av dagen har dette blitt nedjustert en rekke ganger. Ved 20-tiden onsdag kveld ble tallet nedjustert fra tolv til elleve etter at én av de tolv ble funnet på sykehus.

– Så vi holder selvfølgelig alle kort åpne for at flere kan dukke opp etter hvert, sier Pettersen.

– Vi har kontakt med både familie, pårørende og venner til disse elleve nå som vi har en dialog med, sier han.

Ytterligere 200 personer har i løpet av kvelden blitt evakuert. Dermed er det totalt 900 evakuerte. Tallet på evakuerte kan imidlertid stige til 1.500 etter hvert, har ordføreren varslet.

(©NTB)

Flere nyheter: