Menu
Det brenner i seks leiligheter i et rekkehus i Tønsberg. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB scanpix

Elleve personer evakuert etter stor rekkehusbrann i Tønsberg

Elleve personer er evakuert etter at det oppsto brann i et rekkehus med seks leiligheter i Tønsberg. Alle beboerne er gjort rede for. Ingen skal være skadd.

Av NTB | 10.02.2020 10:16:19

Ulykker og naturkatastrofer: Brannen spredte seg svært raskt gjennom loftet i bygget, ifølge vakthavende brannsjef Einar Flogeland i Vestfold.

– Dessverre har alt i leilighetene gått tapt. Brannmannskapene maktet heldigvis å stoppe spredning til de to rekkehusene på hver side av de seks leilighetene, sier Flogeland.

Rekkehuset som brant, ligger i Skogveien på Barkåker i Tønsberg. Melding om brannen kom klokka 9.23 mandag.

Brannmannskaper bruker lift for å etterslokke. Røykdykkere har gjennomført søk i bygget og skal foreta ytterligere søk i leilighetene hvor det ikke er fare for ras. Taket i fem av leilighetene raste sammen.

– På grunn av at taket raste tidlig, ligger rester fra dette slik at det for øyeblikket hindrer atkomst, sier Flogeland.

– I nabobygget har det vært så varmt at det første laget av vinduet har sprukket, men vi kom i tide og fikk stoppet faren for spredning, sier Flogeland.

Brannvesenet opplyste først at det brant i fem av seks leiligheter, men i 10-tiden var også den siste leiligheten i full fyr.

Alle beboerne er gjort rede for, og elleve personer ble evakuert. En person fikk i seg røyk, ifølge politiet. Publikum ble bedt om å holde avstand på grunn av den kraftige røyken på stedet.

Det er to rekkehus på hver side av bygget som brant.

(©NTB)

Flere nyheter: